6.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Tabor spet brez točk na domačem terenu

Piše: Samo Vidovič

Primorski derbi v Sežani med domačim CB24 Taborom in Koprom se je končal z zmago gostov z 1:0. Koper je zmagal petič zapored, Tabor pa v letošnji sezoni na domačem igrišču še ni osvojil točke.

V ne preveč lepi igri z malo priložnostmi je gostom vse tri točke prinesel gol Ivana Jelića Balte, ki je zadel v 69 minuti. Po kotu z desne strani in povratni podaji Raičevića je iz polobrata z močnim strelom pod prečko premagal domačega vratarja Koprivca.

Koper je imel tudi v prvem polčasu lepo priložnost za vodstvo,  Vešner Tičič je v 25 minuti zadel vratnico.

Najlepšo priložnost za domače je imel Stančič v 60 minuti, izkazal se je koprski vratar Tiganj. Slednji se je izkazal tudi v zadnji minuti, ko je obranil strel Kljuna.

Sežanci so že tretjo tekmo zapored na domačem igrišču izgubili. Doma nimajo ne igre ne rezultata. Nekaj bodo morali nujno spremeniti, drugače se jim ne piše dobro. Vseh sedem točk v letošnjem prvenstvu so namreč prinesli z gostovanj.

Koper pa igra kot prerojen. Peta zaporedna zmaga jih je še bolj učvrstila na prvem mestu. Imajo pa še tekmo manj. To gotovo ni naključno, ob trenutni formi Maribora in Olimpije se lahko borijo tudi za najvišja mesta.

Večerna tekma v Ljudskem vrtu med Mariborom in Bravom pa se je končala z 1:1.

Maribor je povedel že v prvi minuti,  zadel je mladi Koderman. Tudi v nadaljevanju polčasa so Štajerci kontrolirali tekmo, Bravo ni prihajal do priložnosti. Potem pa je v 41 minuti glavni sodnik Jug po neprevidnem štartu izključil Vrhovca. Sledilo je negodovanje s tribun, ki pa seveda ni prepričali Juga, da spremeni odločitev.

Ljubljančani so zaslutili, da se iz Maribora lahko vrnejo neporaženi. V drugem polčasu so začeli pritiskati na mariborski gol. Trener Grabič je v 60 minuti opravil trojno menjavo, vstopili so Jakšič, Memić in Bajde.

Že v naslednji minuti je Memić za las streljal mimo leve vratnice. Dve minuti kasneje pa je isti igralec z desnega boka podal Bajdetu, ta pa je z desetih metrov z glavo zadel levo vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo.

Bravo je v nadaljevanju nadaljeval s pritiskom, najbližje golu je bil Nsana. Po njegovem strelu v 77 minuti je žoga oplazila prečko.

Maribor je v zaključku tekme prišel do svojih priložnosti. V 85 minuti je z leve strani streljal Šturm, vratar gostov Vekić je obranil.

Še lepšo priložnost je imel v zadnji minuti Sikošek, bil je sam pred Vekićem, a je streljal čez gol.

V sodnikovem podaljšku je sodnik Jug spet poskrbel za glasne žvižge gledalcev v Ljudskem vrtu,  saj po dvoboju Križana in Šturma ni dosodil enajstmetrovke za domače.

Maribor je imel do izključitve vse v svojih nogah. Hitro vodstvo, kontrolo na igrišču. Potem pa se je vse spremenilo. Vijoličasti so se v drugem polčasu morali braniti in čakati na protinapade. Niso se obranili, prav tako iz dveh priložnosti niso uspeli zadeti. Veliko prigovorov bodo imeli na sojenje Juga.

Ljubljančani pa so svoj cilj izpolnili. Iz Maribora se vračajo neporaženi. Njihova serija treh zaporednih zmag je sicer prekinjena. Vendar pa v sedmi tekmi aktualnega prvenstva še niso izgubili,  kar je izjemen uspeh. Na lestvici zasedajo visoko drugo mesto.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine