4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Roglič znova oblekel rdečo majico na dirki po Španiji!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je novi vodilni na dirki po Španiji. V 17. etapi od Unquere do Lagos de Covadonge (185,8 km) je v boju za etapno zmago na zadnjem vzponu strl Kolumbijca Egana Bernala ter ostale tekmece in slavil 56. zmago v karieri. V cilj je 31-letni Kisovčan prišel 1:35 minute pred zasledovalci.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil edini, ki je sledil prvotnemu napadu Bernala (Ineos Grenadiers) okoli 62 km pred ciljem. Nato pa je na zadnjem klancu do jezer Covadonga (12,5 km/6,9 %) 7,5 km pred ciljem za seboj pustil še Kolumbijca in se odpeljal zanesljivi zmagi naproti.

Drugo mesto v etapi je iz skupine favoritov, ti so pred koncem ujeli Bernala, na koncu osvojil Američan Sepp Kuss, sicer Rogličev moštveni kolega, tretji pa je bil Kolumbijec Miguel Angel Lopez (Movistar).

Image

V skupnem seštevku ima 31-letni Kisovčan zdaj 2:22 minute naskoka pred Špancem Enricom Masom in 3:11 minute pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (oba Movistar). V četrtek bo na sporedu še ena zahtevna etapa v asturskih gorah. Karavano čaka 162,6 km dolga preizkušnja od Salasa do povsem novega vzpona na Vuelti, Altu d’El Gamoniteira. Dolg je 14,6 km s povprečnim naklonom kar 9,8 odstotka, piše STA.

Primož Roglič se spušča s ciljne črte, mimo njega pa ostali šprintajo v cilj za drugo mesto. (foto: Twitter / posnetek zaslona)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine