16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

Nova prihoda in odhoda pri Mariboru in Olimpiji

Piše: Samo Vidovič

Nogometaši Maribora so se včeraj odpravili na priprave v turški Belek. Tam bodo ostali kar dvanajst dni.

Pred odhodom na priprave so na svoji spletni strani objavili tudi dve novici glede prihodov in odhodov igralcev. Navijače bo gotovo razveselila vest, da se bo moštvu v Turčiji pridružil tudi Đorđe Ivanović. Gre za igralca, ki ga slovenska nogometna javnost dobro pozna. Lani je blestel v moštvu Olimpije, za mnoge je bil najboljši igralec lige lanskega prvenstva. Krasijo ga predvsem odlična individualna tehnika, sposobnost preigravanja, doseganja zadetkov, asistiranja soigralcem. Če bo uspel priti v formo, kot je bil pri Olimpiji, bo gotovo velika okrepitev za vijoličaste. Takšnega tipa igralca, ki je sposoben sam odločiti tekmo, so gotovo potrebovali.

Manj vesela vest za navijače pa je odhod centralnega branilca Roberta Voloderja, ki odhaja v ZDA v ekipo Sporting Kansas City. Glede na to, da sploh ni začel priprav z moštvom, njegov odhod ni presenečenje.

Tudi pri Olimpiji so objavili nov prihod in odhod igralcev. V Ljubljano se je iz Južne Koreje vrnil Mario Kvesić, ki je za zeleno bele kratek čas že igral in takrat zapustil zelo dober vtis. Tridesetletni Kvesić je izkušen igralec, ki bo prav tako pomenil pomembno okrepitev za svoje moštvo.Nova pogodba z Ljubljančani ga veže do junija 2023.

V sosednji Bravo pa je odšel mladi Gal Kurež, ki je v pretekli sezoni najavil svoj potencial, v letošnji pa je dobil manj priložnosti in bolj ali manj obsedel na rezervni klopi. Za pričakovati je, da bo pri Šiškarjih dobil več priložnosti in do konca razvil svoje nesporno nogometno znanje.

Igralci Olimpije se bodo do petka pripravljali v Ljubljani, potem pa bodo odšli na priprave na Hrvaško.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine