16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

Hrvati v podaljšku padli proti Špancem, Portugalci in Italijani postregli s poslastico v Stožicah

Piše: Samo Vidovic

Včeraj se je s tekmami četrtfinala nadaljevalo evropsko prvenstvo v nogometu za igralce do 21 let. Dve tekmi četrtfinala sta bili odigrani na Madžarskem,  dve pa pri nas v Sloveniji.

V mariborskem Ljudskem vrtu sta se pomerili Španija in Hrvaška. Favorizirani Španci so šele po podaljških strli odpor Hrvatov, zmagali so z 2:1. Strelca sta bila Javi Puado v 66 in 110 minuti za Španijo, za naše južne sosede je zadel Ivanušec iz enajstmetrovke v izdihljajih rednega dela tekme.

V Budimpešti so Nizozemci z dvema goloma Boaduja v 50 in tretji minuti sodnikovega podaljška premagali Francoze prav tako z 2:1. Za Francijo je zadel Upamecano v 23 minuti.

Tudi večerni tekmi sta bili izenačeni in razburljivi.

V ljubljanskih Stožicah je Portugalska premagala Italijo po podaljških s 5:3. Gledali smo odlično tekmo. Po regularnem delu je bil izid 3:3. Portugalci so z zadetkoma Danyja Mote v 6 in 31 minuti povedli z 2:0. Pobega je v 45 minuti znižal izid. Ramos je v 58 minuti dal tretji gol za Portugalce. Vendar so si Italijani z goloma Scamacce v 60 in Cutroneja v 88 minuti izborili podaljšek. Ključni moment tekme je bila izključitev Lovata v 91 minuti. Portugalci so številčno prednost izkoristili v 109 minuti, ko je Jota spet povedel Portugalce v vodstvo. Končni izid tekme je v 119 minuti postavil Conceicao.

Tudi v Szekesfehervarju sta Danska in Nemčija igrali podaljške. Ker je bil tudi po podaljških rezultat neodločen, so odločile enajstmetrovke. Uspešnejši so bili Nemci, ki so zmagali z 8:7.

Tekma se je sicer v regularnem delu končala z 1:1, po podaljških je bilo 2:2. Za Dance sta zadela Faghir v 69 in Nelsson v 108 minuti iz 11 metrovke. Za Nemce pa sta dala gole Nmecha v 88 in Burkardt v 100 minuti tekme.

Polfinalna para sta Španija-Portugalska ter Nizozemska-Nemčija. Tekmi bosta odigrani v četrtek.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine