16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

Dumoulinova hvaležnost do Rogliča: »To, kar mi je svetoval, mi bo pomagalo do konca kariere«

Piše: Jože Jan

V zadnjem času je Tom Dumoulin izrazil svoje občudovanje brezhibne drže Primoža Rogliča, kako se izolira pred notranjimi in zunanjimi pritiski. Prizna mu tudi zavidljivo duševno moč, da si hitro opomore od močnih udarcev.

»Rad se pogovarjam s Primožem. Ko se z njim pogovarjaš o svojih težavah, te res posluša. Nikoli ga nisem videl, da bi koga sodil,« je Dumoulin izjavil za francoski športni dnevnik L’Equipe. »Večji del sezone 2020 sem preživel psihično in fizično utrujen. Nisem mogel okrevati,« je bil iskren »Dumo«. Pojasnil je, da preprosto ni mogel te utrujenosti preboleti in se je moral odločiti, da nekaj časa preneha s kolesarjenjem »da bi pridobil potrebno perspektivo in našel drugačen način dela«.

Priznal je tudi, da ni bil razočaran, ko ni mogel priti do olimpijske zlate kolajne, ker mu jo je »ugrabil« trojni zmagovalec La Vuelte. »Če bi lahko izbiral, kdo me bo premagal, bi gotovo izbral Primoža. On je zame nekakšen zgled,« je razkril.

Izjavil je tudi, da mu bo nekaj, kar mu je svetoval »Rogla«, izredno koristilo do konca njegove poklicne kariere. »To, kar mi je rekel, mi bo pomagalo preživeti preostanek moje kariere,« je dejal kolesar iz Maastrichta, čeprav se ni spustil v podrobnosti o pogovoru z Rogličem.

 

Vir: Ciclismo internacional, Španija

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine