16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

Domžale že tretjič zapored izvrstne

Piše: C. R.

V sobotni popoldanski tekmi so Domžale proti Bravu poskušale zmagati tretjič zapored ter osvojiti tri točke, ki bi jih povsem približale četrtem mestu. Ljubljančani pa so seveda hoteli nadaljevati dober spomladanski niz brez poraza.

Uspešnejši so bili Domžalčani, ki so zanesljivo zmagali s 3:0.

Domžalčani so, tako kot ponavadi na domačem igrišču, začeli zelo ofenzivno. Od začetka tekme so imeli pobudo, bili gospodarji na igrišču. Njihova dominacija je bila rezultatsko potrjena v 14.minuti. Alić je z leve strani v srce kazenskega prostora poslal oster predložek, tam pa je Jakupović žogo najprej sprejel, potem pa jo je z levo nogo poslal v mrežo vratarja Josipovića.

Goste je zadetek “prebudil” pogumneje so krenili proti vratom Domžal. Prve pol ure si sicer niso pripravili omembe vredne priložnosti.

Na drugi strani je v 34.minuti Ilenič dobro streljal s šestnajstih metrov, žoga je za las zletela mimo leve vratnice.

Jurilj je tri minute kasneje poskušal s podobne razdalje, Josipović je žogo odbil v kot.

Edini resnejši poskus gostov v prvem polčasu smo videli v 44.minuti, ko je z dvajsetih metrov streljal Sanah, Mulalić pa se ni dal presenetiti.

V 56.minuti so domači prišli do drugega gola. Po prostem strelu z desne strani, ki ga je izvedel Ibričić, je žoga prišla do Markuša. Ta je v prvem poskusu zadel soigralca Jakupovića, odbito žogo pa je neobranljivo poslal v zgornji levi kot Josipovićvih vrat.

Pet minut kasneje je Ibričić z lepo globinsko žogo zaposlil vtekajočega Jakupovića, slednji je rutinirano premagal Josipovića. Tekma je bila odločena.

V 65.minuti so imeli stoodstotno priložnost gostje. Mulalić je najprej obranil strel Kerina, potem pa še Kavčiča.

V 81.minuti je rezervist Brava Trdin z desne strani zadel vratnico, Mulalić je imel srečo, bil je že premagan. Ostalo je pri 3:0 za domače.

Domžalčani so hit pomladi, v zadnjih treh tekmah so premagali Olimpijo, Koper in Bravo, ekipe z vrha tablice. Ne samo, da so jih premagali, ampak so jih tudi nadigrali. To, kar jim pod vodstvom trenerja Dejana Djuranovića uspeva v zadnjem času, je fenomenalno. Igrajo lep, ofenziven nogomet, vse linije jim odlično delujejo. Napad je učinkovit, zvezna linija je dobra v obeh fazah igre, obramba pa že tretjo tekmo zapored ni dobila zadetka.

Maribor ostaja na vrhu

Bravo ni imel nobenih možnosti. Že od samega začetka tekme so Ljubljančani “trpeli”, kljub menjavam trenerja Dejana Grabića se niso uspeli vrniti v igro, spremeniti potek tekme. Nekoliko bolje so igrali le v zadnjih dvajsetih minutah, ko so bili že v globokem zaostanku. Pri prvih dveh prejetih golih so bili v obrambni preveč statični, tu morajo reagirati bolje. To tekmo morajo analizirati, jo čimprej pozabiti in se usmeriti v naslednje tekme.

Zvečer je bil v Ljudskem vrtu Maribor velik favorit proti sežanskemu Taboru, hotel je zadržati prvo mesto na lestvici. Gostje so prišli v Maribor z drugimi željami, že točka bi bila za njih velik uspeh, saj jim “gori pod nogami”, so na predzadnjem mestu.

Vijoličasti so bili v prvi polovici polčasa vidno boljši. Šturm je v 8.minuti s strelom z roba kazenskega prostora prvi “ogrel” gostujočega vratarja Koprivca.

V 16.minuti je Mudrinski po podaji Milca z glavo streljal mimo leve vratnice.

Dve minuti kasneje pa je isti igralec po kotu in povratni podaji Mitrovića s treh metrov desetič zadel v tej sezoni.

Kraševci so se nato osvobodili pritiska in začeli prihajati pred domača vrata. Ndzengue je v 25.minuti streljal z razdalje, vratar domačih Jug je žogo brez večjih problemov uspel ukrotiti.

Novo priložnost je imel Mudrinski v 33.minuti, tokrat je sprožil prek vrat.

V 39.minuti prva lepa akcija gostov. Izcaye je z desne strani podal, Ndzengue pa streljal z glavo, vendar točno v vratarja Juga.

V 42.minuti je poskušal Juga premagati še Monjac, tudi on brez uspeha.

V 51.minuti je znova na sceno stopil Mudrinski. S sedemnajstih metrov je z močnim strelom drugič premagal Koprivca in se na listi strelcev izenačil z Maksom Barišićem.

Pet minut kasneje je bil sam pred Koprivcem Alvir, vendar je gostujoči vratar njegov strel obranil.

V 61.minuti kombinacija Milca in Žuglja, ki jo je Milec zaključil z “branilskim” strelom čez gol, potem ko je bil v čisti situaciji, da poviša vodstvo domačih.

Deset minut kasneje je bil blizu prvega zadetka v dresu Maribora Ivanović, z leve strani je za las zgrešil gostujoča vrata.

To je bilo tudi vse, kar se tiče priložnosti na tej tekmi. Zmaga Maribora z 2:0 je zaslužena.

Maribor je zmagal suvereno, vijoličasti so na momente prikazali dobro igro, pokazali pa so tudi slabosti v igri. Predvsem v drugem delu prvega polčasa,  ko je Tabor začel pretiti. Tekmo je odločil izvrstni Mudrinski, ki prihaja v golgetersko formo.  Nekateri igralci morajo dati več, predvsem napadalci, ki morajo izboljšati realizacijo. Obramba je bila na nivoju, Watson je vnesel sigurnost v zadnjo linijo. Vidi se, da je igral na višjem nivoju.

Kraševci so odigrali v skladu s sedanjimi sposobnostmi. Trenutno so daleč od ekipe, ki je ne tako dolgo nazaj znala premagati vijoličaste tudi z visoko razliko. Nekaj v njihovi igri ne “štima”, predvsem v ofenzivi. Obramba je prepuščala Mudrinskemu preveč prostora, kar je odločilo tekmo. Sedaj jih čaka derbi dna lestvice s Kalcerjem iz Radomelj, tu morajo pokazati več.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine