11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Čudovit dan v Planici: dve tekmi, dve drugi mesti za Slovenijo, izjemno vzdušje

Piše: C. R.

Najprej je na posamični tekmi 2. mesto osvojil Anže Lanišek, potem pa je na ekipni tekmi našim skakalcem zmaga za las ušla, premoč so morali priznati Avstrijcem. Obe tekmi sta bili lepi in napeti, okoli 20.000 gledalcev pod Poncami pa je uživalo tudi v lepem vremenu.

Nekaj grenkega priokusa je ostalo, saj je Slovenija na ekipni tekmi pred zadnjim poletom vodila, a je Lanišku malo zmanjkalo, Stefan Kraft pa je svoje delo opravil odlično. Naši fantje – ob Lanišku še Lovro Kos, Domen Prevc in Timi Zajc –so zbrali 1682,6 točke in osvojili 2. mesto, le s 6,1 točke več so zmagali Avstrijci. Tretji so bili Norvežani, ki so za Slovenci zaostali za 27,4 točke.

“Res lepa borba z Avstrijo vse do zadnjega skoka. Bili smo v igri za zmago, a je kljub temu drugo mesto vrhunski dosežek. Kraft je naredil res super skok. Tudi Anže je super odskočil, mislili smo, da gre daleč, a je očitno nekaj zmanjkalo v drugem delu leta. Moramo pogledati kaj. Sam skok je bil skoraj boljši kot v prvi seriji. Dve drugi mesti, in res lahko danes zadovoljni zapustimo Planico,” je za RTV Slovenija po tekmi dejal glavni trener Robert Hrgota.

“Na žalost nisem izvlekel, kar bi lahko po odskoku z mize. Ko sem bil tam, sem mislil, da bo šlo daleč. Miza se mi je zdela kar dobra, tudi v počepu sem se počutil močno. Malo me je zmanjkalo in na žalost sem bil jaz tisti, ki je tu pustil zmago. Še vedno gre za odličen rezultat, dobro smo skakali ne glede na vse. Seveda je malo grenkega priokusa in lahko se le opravičim fantom,” je dejal Lanišek.

Kot rečeno, je bila zjutraj tudi posamična tekma, ki je včeraj zaradi neugodnih vremenskih razmer odpadla. Zaradi nabitega urnika so se odločili le za eno serijo. Tudi tu je bil nepremagljiv Kraft, drugi je bil Lanišek, tretji pa Poljak Piotr Žyla. Zajc je bil šesti, Domen Prevc enajsti, mlademu Roku Masletu je s 16. mestom uspel rezultat kariere, Kos pa je osvojil 30. mesto.

Lanišek je v skupnem seštevku svetovnega pokala tako osvojil 3. mesto. Sam sicer pravi, da v njegovih očeh to mesto pripada Poljaku Davidu Kubackemu, ki je zaradi zdravstvenih težav svoje žene sezono predčasno končal, toda treba je dodati, da je Lanišek v tej sezoni nanizal kar 15 uvrstitev na zmagovalni oder.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine