26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Zvone Černač sprašuje Erjavca, koliko proračunskega denarja je stala vojašnice barona Andreja Čehovina v Postojni

V okviru prenove vojašnice barona Andreja Čehovina v Postojni naj bi bila postavljena tudi kotlovnica na lesno biomaso, ki bi zagotovila cenejše ogrevanje v primerjavi z ogrevanjem na ELKO. Kotlovnica bi morala obratovati že v zimi 2018/2019, pa ni. In to kljub temu, da je bila investicija končana in pogodba z dobaviteljem lesne biomase podpisana, je v svojem poslanskem vprašanju zapisal poslanec SDS Zvone Černač.

Gre sicer za poslansko vprašanje, ki ga je Černač naslovil na ministra za obrambo Karla Erjavca. “Ministrstvo za obrambo je v preteklih letih zagotovilo obnovo vojašnice barona Andreja Čehovina v Postojni. V okviru prenove naj bi bila postavljena tudi kotlovnica na lesno biomaso, ki bi zagotovila cenejše ogrevanje v primerjavi z ogrevanjem na ELKO. Kotlovnica bi morala obratovati že v zimi 2018/2019, pa ni. In to kljub temu, da je bila investicija končana in pogodba z dobaviteljem lesne biomase podpisana. Baje se je zapletlo zaradi stečaja podizvajalca, ki naj bi dobavil peč. Vendar pa taki postopki, kljub vsemu, ne morejo trajati toliko časa. Dela se škoda,” je zapisal.

Ministra tako sprašuje, kolko je znašal celoten strošek obnove vojašnice, koliko je znašal strošek kotlovnice in peči, kdo je bil izvajalec in do kdaj bi morala biti vsa dela zaključena. Poslanca tudi zanima, ži navedba, da peč na lesno biomaso še vedno ni dobavljena, čeprav bi morala delovati že v sezoni 2018/2019, bliža se naslednja zima in nič ne kaže, da bo sistem ogrevanja na lesno biomaso deloval do takrat. “Če kotlovnica ni narejena v celoti, ali se šteje, da so bila dela zaključena? Če niso bila zaključena v roku, koliko znašajo penali za zamudo in ali so bili plačani? Do kdaj bo ta problem rešen in kako ter kdo bo odgovarjal v tem primeru?” sprašuje ministra.

Zadnje novice

Sorodne vsebine