3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Vedno bolj nevzdržno stanje v domovih za starejše! Izrojena levica nadnje kar z evtanazijo?

Razprava o evtanaziji, ki jo zadnje mesece vsiljujejo  ideologi izrojene levice kaže, v kateri smeri bo šla Šarčeva politika skrbi za starejše in tiste, ki ne zmorejo poskrbeti zase. Ker levičarska politika namenja razpoložljivi denar kupovanju glasov javnega sektorja in streže apetitom NVO in ozadij, ki jih je nedavno nekoliko razkrinkal tudi sodnik Zvjezdan Radonjić, je jasno, da je ta denar treba vzeti tam, kjer je. Oziroma tam, kjer bi moral biti. To pa so naši otroci in starejši, ki so 40 in več let garali za skupno dobro, opozarja evropska poslanka Romana Tomc.

 

Oboji so pod Marjanom Šarcem prikrajšani za tisto, kar jim po zakonih in ustavi pripada. Spomnimo le na brezplačno malico, ki jo je uvedla vlada Janeza Janše, levičarji pa gladko ukinili, in na posmehovanje ustavni odločbi o 100-odstotnem financiranju javnih programov v vsega 4 zasebnih osnovnih šolah, ki je Šarčevi še vedno nočejo izpolniti.

Za vlade “novih obrazov” je značilna odsotnost vizije reševanja problemov
Podobno se Šarčevi vedejo tudi do nemočnih starejših ljudi. Ena od težav, ki je nikakor ne znajo rešiti, je zakonska ureditev dolgotrajne oskrbe, saj imamo zaradi hitrega stranja prebivalstva v Sloveniji vse več ljudi, ki potrebujejo niz storitev, da bi čim dlje ohranili sebi lastno stopnjo skrbi zase. Toda prave volje v nastavljenih levičarskih vladah ni. K temu pripomore tudi odsotnost vsakršne vizije, ki je tako značilna za vlade “novih obrazov.

Za vlade “novih obrazov” je značilna odsotnost vizije reševanja problemov. Edina vizija, ki so jo v zadnjih letih predstavili, je Cerarjev domišljijski spis o Sloveniji leta 2050. V tej “viziji”ni mogoče najti rešitve za čedalje hitrejše staranje prebivalstva in povečano skrb za starejše, v njej boste zaman iskali družini in otrokom naklonjene šolske programe, poroka in družina v tej drago preplačani levičarski strategiji sploh nista omenjeni, niti obljube finančne pomoči otrokom in družinam ne boste našli, kar je zelo skrb zbujajoče.

Šarčeva vlada ponavlja Cerarjeve napake in izdatno podpira razsipne gospodarske projekte, kot je 2. tir, bogato financira homoseksualni lobi ter omogoča prestižno bivanje prosilcev za azil, medtem ko  starejši v domovih obležijo za dva dni v posteljah, če storitve posebej ne plačajo, opozarja Romana Tomc.

Od kod vse večja revščina družin in starejših?
Razloge za takšno žalostno stanje poznamo. Žal pa je med nami veliko takih, ki se ne poučijo, kje tičijo razlogi, ali pa se pretvarjajo, da se to njih ne tiče. Dovolj je 15 minut vašega časa, pa vam bo jasno, zakaj toliko doplačujete za vaše starše in stare starše po domovih, zakaj osnovne šole niso brezplačne in zakaj z več kot polovico vašega zaslužka ponovno upravlja vlada “novih obrazov”.

Janez Janša je razloge za takšno zaskrbljujoče stanje strnjeno razgrnil v knjigi Prvorazredni, sistem za lažno elito, v kateri je analiziral slovensko družbeno in politično stvarnost. V prvi sliki je predstavljen sistem za elito, za prvorazredne, v drugi sliki so opisani spočetje, rojstvo in obnavljanje prvorazrednih ter sestop z oblasti, ki ga nikoli ni bilo, tretja slika prikazuje dobronamernost in iluzije, kako je s to elito možno sodelovati, v četrti sliki pa Janša ugotovi, da smo se osamosvojili, osvoboditi pa se bo pa še treba.

Slovenci imamo radi svoje otroke, hvaležni smo staršem in starim staršem, jih spoštujemo in cenimo njihovo nesebično pomoč pri materalnem preživetju, skrbi za vnuke in prenašanje civilizacijskih vrednot na mlajše rodove. Ljubezen do bližnjih ljudi in skrb zanje je gotovo  močan razlog, da stopimo iz anonimnosti in cone udobja ter pripomoremo k nujnim spremembam v Sloveniji. Tudi k temu, da bodo medicinske sestre dostojno plačane za svoje garaško delo in bo za naše starostnike v domovih bolje poskrbljeno, na kar opozarja evropska poslanka Romana Tomc.

Zadnje novice

Sorodne vsebine