11 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Večer in Mladina podpihujeta sovraštvo, ko je to usmerjeno proti skupnemu sovražniku Janezu Janši!

Vsakomur z zdravo kmečko pametjo je jasno, da so mainstream mediji daleč od objektivnosti pri poročanju. To med drugim dokazujeta trobili Židanovih Socialnih demokratov Večer in Mladina, ki uporabljata tehniko, ko gre za naše, najdimo čim bolj opravičljiv razlog in bodimo tolerantni, ko pa gre za naše nasprotnike ali za tiste, ki lahko škodijo našim sovražnikom, uporabljajmo taktiko obsojanja in mrcvarjenja v smislu mehiške limonade, da se odvrne pozornost od pomembnih stvari v državi. 

Zadnje dni so v središču poročanja fotografije in posnetki urjenja paravojaške skupine oboroženih zamaskiranih moških pod vodstvom Andreja Šiška z imenom ‘Štajerska varda’, ki so na videz podobni partizanskim proslavam, na katerih častilci oboroženi paradirajo v partizanskih uniformah. V Večeru so glede dogajanja zapisali: “Dovolj škode je bilo storjene s tem, da je Šiško navdal miroljubne državljane z nelagodjem, da živimo v družbi, kjer se državljansko preozaveščeni divjaki samoiniciativno in ilegalno organizirajo in oborožujejo.” Poleg tega pa niso pozabili na obstoj prvaka SDS Janeza Janše in so ob tem zapisali, da Janša ni brez zaslug za to, kar danes gledamo v nastajanju, in mu tudi ni “nevšeč”, poleg tega pa so v naslovu članka ob aretaciji Šiška zapisali, da je bil aretiran tudi član IO SDM Matej Lesjak.

Podmladek SDS se je na poročanja o aretaciji Lesjaka odzval in zapisal, da “če informacije medijev držijo, se od njegovega dejanja in postroja popolnoma distanciramo in takšno ravnanje tudi obsojamo,” poleg tega pa so dodali, da bodo v primeru potrditve obtožb ustrezno ukrepali. Predsednik podmladka in poslanec Žan Mahnič je sicer že v sredo izpostavil, da je prepričan, da je Štajerska varda provokacija, in da gre za načrtovano akcijo levice, saj je novica o tem prišla v javnost dan pred zaslišanji ministrskih kandidatov ter po obračunavanju Levice z gospodarstveniki. Prav tako pa je dodal, da je znano, da Šiška podpira zveza borcev Slovenije.

Uredniška politika nasilja
Človek bi pričakoval, da bo Večer obsodil vsako obliko nasilja, ne glede na to, kdo in proti komu ga izvaja. Malo morgen! To dokazuje objava z dne 21. junija 2011, kjer je viden zapis: “Hej, Pohorci, vam je iz časov osamosvojitvene vojne ostalo še kaj skritega orožja in streliva? Psst! Pa lepo skrbite zanju, morda bo kmalu napočil čas za kako revolucijo in bo tovrstna roba prišla delovnim ljudem in občanom Slovenije še kako prav!” V enem izmed zapisov pa so izpostavili: “Absolutno ni prav po družabnih omrežjih pozivati k vandalskemu uničevanju mariborskih obcestnih redarjev! So namreč le del splošne oblastne prakse in družbene klime v vsej Sloveniji – ki pa kar kliče k pozivom h gverilskemu narodnoosvobodilnemu boju in vseljudski vstaji …”

Glede na zapisano lahko vidimo, da poziv k nasilju očitno le predstavlja del uredniške politike Večera. Pri tem pa ne zaostaja niti Mladina, kar dokazuje spodnja izjava Boža Repeta iz časa 2. Janševe vlade: “Formalna opozicija ne bo dovolj. Potreben bo odpor tistih državljanov in organizacij, ki te vlade ne štejejo za legitimno.”

Kot lahko vidimo, tako Večer kot tudi Mladina ne moreta iz svoje kože. Večer namreč zvesto zasleduje agendo stranke SD in s tem posledično nasprotuje vsem, ki so blizu prvaku SDS. Nič drugače pa ni pri Mladini, kjer doživljajo prave “mokre sanje”, ko uspejo kakršne koli negativne dogodke povezati z Janšo. Dvojna merila v praksi postajajo del vsakdana, in to vse samo zato, da se pozornost umakne od resnih problemov v državi. Kako dolgo še?

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine