10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V Znanstveno raziskovalnem središču Bistra Ptuj so se v času vodenja Aleksandre Pivec pretakali milijoni evrov davkoplačevalskega denarja

Javno podjetje Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj je v času mandata aktualne ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec od države prejel 4.736.797,48 evra. Največja plačnika sta bila Mestna občina Ptuj in Javni sklad Republike Slovenije za regionalni razvoj in razvoj podeželja. V tem času sta prispevala vsak malce več kot milijon evrov davkoplačevalskega denarja. 

 

Aleksandra Pivec je pred vstopom v državno politiko šestnajst let delovala v ZRS Bistra Ptuj. V letih 2011-2016 je službovala kot direktorica tega javnega zavoda. V tem obdobju je ZRS Bistra Ptuj po javno dostopnih podatkih prejel 4.736.797,48 evra davkoplačevalskega denarja, glavna plačnika pa sta bila MO Ptuj in Javni sklad Republike Slovenije za regionalni razvoj in razvoj podeželja, vsak z malce več kot milijonom evrov nakazanih sredstev v ZRS Bistra Ptuj. Sledijo Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije ter ministrstvo za gospodarstvo in razvoj. Skupaj so vse te državne institucije nakazale v petih letih 1.093.383,99 evra.

V nadaljevanju pa bomo razkrili še tri projekte, v katerih je bila udeležena Aleksandra Pivec, medtem ko je že službovala kot sekretarka in ministrica.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine