-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

V novi Demokraciji preberite: Groba cenzura bruseljskih socialistov

Piše: Vida Kocjan

Predsednik vlade Janez Janša se je konec prejšnjega tedna udeležil videokonference, na kateri je skupina evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, pravne države in temeljnih pravic o svobodi medijev in vladavini prava razpravljala o Sloveniji.

Skupina, ki deluje v okviru parlamentarnega odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE), je nadaljevala razpravo o svobodi medijev in vladavini prava v Sloveniji, ki jo je začela 5. marca 2021.

Objektivno merilo so dejstva

Kot je uvodoma dejal predsednik vlade Janez Janša, si že od leta 1987 osebno prizadeva, da bi evropski parlament razpravljal o vladavini prava in svobodi medijev ter stanju demokracije v Sloveniji. Uvodoma je dejal: »Takrat na začetku to ni bilo mogoče, ker je bila Slovenija še v Jugoslaviji, smo pa takšno pomoč takrat najbolj potrebovali, na neki način pa potrebujemo to razpravo tudi sedaj oziroma ves čas tranzicije, ki še vedno ni končana.«

Janša je nato dejal, da ni »nobena skrivnost, da imamo v Sloveniji probleme z vladavino prava in svobodo medijev. Seveda pa na te probleme gledamo različno. Tisto, kar je objektivno merilo, pa so dejstva«. Poudaril je, da so predstavniki vlade pripravljeni sodelovati kadarkoli, in dodal, da upa, da bo epidemija čim prej končana, da bo razprava lahko opravljena tudi v živo in da bo časa za nastope in pojasnila dovolj ter da pri tem ne bo cenzure.

Celoten članek si lahko preberete v novi Demokraciji!

Zadnje novice

Sorodne vsebine