4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

V Bovcu se danes začenja 24. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba Henrika Tume – Lepena 2019

S tradicionalnim srečanjem občinskih in mestnih odborov SDS se v Bovcu danes začenja 24. poletni tabor stranke in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Kot vsako leto se bodo udeleženci tabora povzpeli na vrhove nekaterih gora, 27. julija na Triglav. Priložnost bo tudi za manj zahtevne vzpone, sprehode, rafting in kolesarjenje, napovedujejo v SDS.

 

Na današnjem srečanju občinskih in mestnih odborov SDS, ki bo na letališču v Bovcu, je pričakovati pozdravni nagovor predsednika stranke Janeza Janše in gostiteljev, predstavitev regijskih kulinaričnih ponudb in kulturno-zabavni program z živo glasbo.

V nedeljo bodo dan začeli s skalaško sveto mašo z blagoslovom plezalne vrvi in cepina, sledilo bo druženje s članicami ženskega odbora in ogledom razstave Sosedova zgodba v Kobariškem muzeju.

V prvem tednu tabora se bodo povzpeli na Rombon, po sledeh soške fronte. Odpravili se bodo tudi po priljubljeni krožni sprehajalni poti v bližnji okolici Bovca mimo Plužen in se vzpeli do Koče na Doliču. Medtem v drugem tednu tabora napovedujejo vzpon na Strmo peč, kopanje v Nadiži in ogled informacijskega središča Triglavskega narodnega parka Dom Trenta.

Tradicionalna gorniška tura do križa na Škrlatici bo letos 1. avgusta, tabor pa bodo zaključili s kolesarjenjem ob Soči in Lepenjici v dolino Lepene do doma Klementa Juge, sledi iz programa, objavljenega na spletni strani SDS.

Zadnje novice

Sorodne vsebine