16.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Tomaž Lisec: Kmetje opozarjajo, da je pretirana birokracija postala nevzdržna

Ali ministrica Aleksandra Pivec podpira čedalje večjo birokratizacijo v kmetijstvu ali pa načrtuje ukrepe za zmanjševanje nepotrebnih birokratskih ovir?

Poslanec SDS Tomaž Lisec je na ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z birokracijo na področju kmetijstva. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

V zadnjem času se čedalje več kmetov obrača name, da so zadeve na področju birokracije v kmetijstvu postale nevzdržne.

Razumejo, da je potrebno preko inšpekcij nadzorovati marsikaj, a ne razumejo, da se na eni strani zadeve vseskozi spreminjajo (dogaja se, da inšpekcija nekaj odloči, kmet odpravi napako, potem pa čez nekaj let drug inšpektor ugotovi, da je zaradi novih »pravil« kmet spet v prekršku), na drugi strani pa so marsikatere zadeve v nasprotju z logiko in zdravim razumom. 

Zanima me:

1. Koliko zakonov, koliko uredb in koliko pravilnikov je bilo znotraj resorja MKGP sprejetih v posameznih letih: 2015,  2016, 2017, 2018 in koliko v času 1. 1. 2019 – 30. 6. 2019?

2. Koliko od teh zakonov, uredb in pravilnikov je doživelo spremembe in dopolnitve, koliko pa je v tem času nastalo novih zakonov, uredb in pravilnikov – v posameznem obdobju 2015, 2016, 2017, 2018 in v prvi polovici 2019?

3. Podpirate čedalje večjo birokratizacijo znotraj resorja MKGP ali pa boste z določenimi ukrepi skušali zmanjšati birokratizacijo – kako?

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine