16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Takole je totalitarni župan Občine Gorje prepovedal snemanje seje občinskega sveta, na kraj pridrvel tudi kriminalist!

Saj ni res pa je, v Občini Gorje, kjer so župan in njegovi svetniki že lani vzbudili pozornost, ko so s prekoračitvijo svojih pristojnosti skušali odvzeti mandat opozicijski svetniki Anji Bunderla, so zdaj skušali preprečiti snemanje seje občinskega sveta Klemnu Lahu. To je župan storil pod pretvezo, da ta pred tem ni podal zahtevka za snemanje, a pred tem mu tega ni bilo treba storiti, pač pa je pred začetkom seje le izpolnil obrazec. Kot kaže, gre županu in njegovim priležnikom v nos, kako priljubljeni so posnetki občinskih sej na YouTubu, kjer si gledalci lahko ogledajo županovo totalitarno ravnanje.

 

Čeprav smo se osamosvojili že skoraj pred 30 leti, se nekateri še danes niso pripravljeni sprijazniti, da živimo v demokraciji in da je javnost sej občinskih svetov sestavni del pluralnega delovanja lokalnih oblasti. Eden takšnih primerov je tudi župan Občine Gorje Peter Torkar, ki je preprečil snemanje 7. redne seje občinskega sveta snemalcu z akreditacijo Nova24TV Klemnu Lahu pod pretvezo, da ni izpolnjeval pogojev iz 3. točke 25. člena poslovnika omenjene občine. Ta pravi: “Predsedujoči lahko na zahtevo predstavnika javnega obveščanja dopusti zvočno in slikovno snemanje posameznih delov seje.”

Videoposnetki sej občinskega sveta, ki jih posname Lah, so izredno priljubljeni
Lah je snemal seje že predhodno, a kar naenkrat se je župan odločil, da naj bi v skladu z omenjenim členom moral zahtevati dovoljenje za snemanje pred samo sejo. Zahtevka Lah ni podal, ker je vsakič pred tem do njega pristopila ena od dveh gospa, ki se jasno vidita tudi na priloženem videoposnetku dogajanja, Martina Hribar Brus ali Nuša Jesenšek, in mu dala v izpolnitev obrazec, na katerega je napisal svoje podatke in podatke medija, za katerega ima akreditacijo. Ob tem velja poudariti, da so videoposnetki sej občinskega sveta, ki jih posname Lah, izredno priljubljeni, na družbenem omrežju YouTube si je na primer posnetek septembrske seje ogledalo že prek 1.100 gledalcev. Prav to gre županu in svetnikom, ki ga podpirajo, v nos, saj se lahko prepričajo, na kakšen način vodi občino.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine