3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Številni porazi poslanca SD Matjaža Nemca – še dobro, da s svojim parlamentarnim delom ni priskočil na pomoč Prekmurcem

“Drage Prekmurke in Prekmurci, cenjene prijateljice in prijatelji! Iskrene čestitke ob dnevu združitve prekmurski Slovencev z matičnim narodom,” je na Twitterju zapisal poslanec SD, nesojeni evropski poslanec in maturant na zasebni srednji šoli Matjaž Nemec. Še dobro, da Nemec ni vložil zakonskega predloga, v katerem bi zahteval “priključitev”, kot je to želel v primeru preimenovanja praznika vrnitve Primorske k matični domovini 15. septembra. Poleg tega ima Nemec za seboj kar nekaj političnih in osebnih porazov.

 

17. avgusta 2019 smo obeleževali 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom po prvi svetovni vojni. Praznik, ki ga je leta 2006 uvedla prva Janševa vlada, levica v Sloveniji danes izrablja za svoje hvalnice rdečemu totalitarizmu. V ospredje se je tako spet prerinil podpredsednik SD in spodleteli kandidat na evropskih parlamentarnih volitvah Matjaž Nemec, ki je komaj pred nekaj meseci klavrno pogorel s predlogom, da bi praznik vrnitve Primorske matični domovini preimenoval v priključitev.

“Drage Prekmurke in Prekmurci, cenjene prijateljice in prijatelji! Iskrene čestitke ob dnevu združitve prekmurski Slovencev z matičnim narodom,” je na Twitterju zapisal poslanec SD Matjaž Nemec. Tokrat ni bilo nobene omembe kakršnekoli priključitve za katero je močno lobiral s svojim pogorelim predlogom, da dan vrnitve Primorske k matični domovini preimenujemo v dan priključitve Primorske k matični domovini. Njegov predlog v državnem zboru namreč ni dobil zadostne podpore, mnogi so se iz njega celo ponorčevali, še posebej Nemčevi rojaki s Primorske, kar je slaba popotnica za tega sicer mladega politika.

Zadnje novice

Sorodne vsebine