10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Slovenski identitarci v gozdovih okoli Snežnika našli številna migrantska smetišča, ki jih bodo pospravili, smeti pa odnesli nevladnikom!

“V zapuščenih taborih, ki jih migranti s pomočjo nevladnikov postavijo nedaleč od urbanih območij in blizu prometnic, smo našli kupe smeti, embalaže hrane, starih oblek, šotorov in spalnih vreč, ki jih na poti puščajo migranti. Ker smo ekološko osveščeni in smo proti onesnaževanju okolja, smo dotične smeti pobrali in jih odnesli v za to določene zabojnike, obleke pa bomo zaradi socialne in moralne pravičnosti v naslednjih dneh poslali nevladnim organizacijam, ki jih bodo, upamo da, vrnili prezeblim in ogroženim migrantom,” z zadnjo akcijo sporočajo v Generaciji identitete.

 

Slovenski identitarci so v petek uresničili akcijo Očistimo slovenske gozdove, zamišljeno s strani revije Demokracija, pod originalnim naslovom “Velika humanitarna akcija: Pomagajmo ilegalnim migrantom, da dobijo nazaj v gozdu izgubljene ali pozabljene stvari!”.

S pomočjo domačina so v bližini Ilirske Bistrice na poti proti Snežniku našli utečene poti človeških tihotapcev in opuščene tabore ilegalnih migrantov na teh poteh.

Migrantom pomagajo nevladne organizacije – zato bodo dobile vrnjene smeti
Njihovi aktivisti so bili za primer neljubega srečanja s človeškimi tihotapci in ilegalnimi migranti opremljeni s solzivci, katerih pa k sreči niso uporabili. Kot so dejali v sporočilu, so v zapuščenih taborih, ki jih migranti s pomočjo nevladnikov postavijo nedaleč od urbanih območij in blizu prometnic, našli kupe smeti, embalaže hrane, starih oblek, šotorov in spalnih vreč, ki jih na poti puščajo migranti. “Ker smo ekološko osveščeni in smo proti onesnaževanju okolja, smo dotične smeti pobrali in jih odnesli v za to določene zabojnike, obleke pa bomo zaradi socialne in moralne pravičnosti v naslednjih dneh poslali nevladnim organizacijam, ki jih bodo, upamo da, vrnili prezeblim in ogroženim migrantom.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine