23.2 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Skrivanje razlogov za puč na Petrolu opravičujejo z varovanjem poslovne skrivnosti

Zakaj so pred tednom naglo odstopili Tomaž Berločnik, Rok Vodnik in Igor Stebernak, vodenje uprave Petrola pa so prevzele donedavna predsednica nadzornega sveta Nada Drobne Popovič, ob njej pa še Daniela Ribarič Selaković in delavska direktorica Ika Krevzel Panić, po danes objavljenih odgovorih iz Petrola slovenskemu državnemu holdingu in drugim delničarjem ni nič bolj jasno kot prejšnji teden. Na kratko bi odgovor lahko povzeli tako: “Lastniki ne smejo vedeti, zakaj so njihovi predstavniki v nadzornem svetu odstavili upravo in sami prevzeli vodenje podjetja, ker je to poslovna skrivnost tistih, ki so vse skupaj izvedli.”

 

Zakaj potem odpravnine?

Iz odgovorov ni mogoče ugotoviti niti, zakaj so, če so zaznali indice za krivdno razrešitev, z upravo Petrola sklenili sporazum o predčasnem zaključku mandata in odpravnini, na kar je opozorila SMC.

V času vlade, ki jo je vodila SMC je Nada Drobne Popovič postala članica uprave SDH in šefica nadzornega sveta Petrola. Predsednik SMC Zdravko Počivalšek pa je bil v prejšnji vladi gospodarski minister in je to ostal tudi v vladi Marjana Šarca.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine