9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Skrb vzbujajoče! Islamska skupnost se je odpovedala dialogu, z njihove strani v preteklosti že večkrat prišlo do grozečih besed!

Islamska skupnost v Sloveniji je razburila javnost; s tem, ko je odklonila dialog o vprašanjih s področja verske svobode, je upravičeno povzročila zaskrbljenost med Slovenkami in Slovenci. V preteklosti je namreč že prihajalo do grozečih besed s strani predstavnikov Islamske skupnosti. Tako se je na primer tajnik Nevzet Porić za tujo televizijo hvalil, koliko denarja je prispeval za gradnjo džamije Katar, mufti Nedžad Grabus pa je v Odmevih napovedal kar to, da bo večina Slovencev v kratkem postala muslimanov. Ob tem ne čudi, da so se odpovedali dialogu, vprašanje je le, ali Sova njihove aktivnosti budno spremlja ali pa je osredotočena na zagotavljanje služb prijateljicam predsednika vlade Marjana Šarca.

 

Ker je predstavnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji v Svetu Vlade Republike Slovenije za dialog o verski svobodi v svojih pismih svetu 2. in 8. oktobra 2019 odklonil nadaljnji dialog o vprašanjih s področja verske svobode, ki zadevajo njegovo versko skupnost, s predstavniki države (vlade in resornih ministrstev), drugih verskih skupnosti, neodvisnih organov, ki skrbijo za zaščito človekovih pravic in prepoved diskriminacije, ter neodvisnima strokovnjakoma za področje religije in prepoved diskriminacije, je bila 9. oktobra odpovedana seja sveta, ki je bila predvidena ob 10. uri.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine