16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Šarec potrebuje celo leto za pisanje nekaj členov členov zakona o državnih garancijah za stanovanjske kredite?! SDS rešitev predlagala takoj – poglejte, kakšno!

Potem, ko je Banka Slovenija pompozno napovedala zaostritev ukrepov na področju kreditiranja prebivalstva, sta vlada Republike Slovenije in stranka LMŠ pozvali Banko Slovenijo, da zavezujoč ukrep glede stanovanjskih posojil odpravi ali zamrzne za vsaj eno let. “Vlada RS bo z novim stanovanjskim zakonom omogočila jamstvo za najem posojil tistim, ki ne morejo pridobiti posojila za svojo prvo nepremičnino,” so pripisali. Marsikoga je poteza razjezila, namreč ljudje, ki se nahajajo v stanovanjski stiski težko razumejo, čemu rabijo kar 12 mesecev, da pripravijo nekaj členov zakona o državnih garancijah za stanovanjske kredite?

 

Kritično se je na poziv stranke LMŠ in aktualne vlade odzval tudi prvak Slovenske demokratske stranke Janez Janša in zapisal: “Demosova vlada je dobila šest mesecev časa, da naredi samostojno državo. Stranka LMŠ in aktualna vlada RS pa bi rada 12 mesecev, da pripravi nekaj členov zakona o državnih garancijah za stanovanjske kredite??? Ali se zavedate, kam nas je izrojena levica pripeljala?” 

Medtem, ko vladajoči potrebujejo najmanj 360 dni časa za pisanje nekaj členov, so v največji opozicijski stranki SDS takoj pripravili zakonsko rešitev in to brez obsežne administracije. V postopek Državnega zbora so poslanci SDS vložili predlog zakona na podlagi katerega bi lahko posamezniki, ki v skladu z ukrepi Banke Slovenije ne morejo več najeti kredita stanovanjskega posojila, lahko najeli posojilo z jamstvom države.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine