15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Saj ni res, pa vendar je: položnico za rtv naročnino poslali človeku, ki je umrl že pred 17 leti

Potem ko smo pred kratkim poročali o tem, da RTV Slovenija želi širiti krog plačnikov rtv naročnine tudi na uporabnike računalnikov in pametnih mobilnih telefonov (oz. nasploh porabnike interneta), smo dobili v uredništvo novo bizarno informacijo: položnica za plačilo rtv naročnine je prispela na ime človeka, ki je umrl že leta 2002, kar pomeni, da je umrl že pred 17 leti.

 

Za zdaj še nismo dobili podatka, ali so te položnice že ves čas prihajale na ta naslov ali pa se je to zgodilo prvič. Prav tako še preverjamo, ali je račun za elektriko prav tako naslovljen na predhodnika. Opozorjeni smo bili namreč, da svojci velikokrat »pozabijo« sporočiti pristojnim službam smrt naslovnika, zato naj bi bilo primerov, ko so položnice prihajale na ime pokojnih oseb, še več. In to celo na takšne, ki naj bi umrle že pred letom 1990.

Kot so nam sporočili svojci pokojnika, elektro priključek ni napisan na pokojnika, kar pomeni, da za takšno pošiljko s strani RTV Slovenija ni nobene osnove.

Pred kratkim smo tudi že poročali, da je sodišče pozvalo, naj se tam zglasi oseba, ki bi bila, če bi bila živa, stara že 145 let. Dosedaj namreč ni bila razglašena za mrtvo, pač pa le za pogrešano.

Bi bilo pa precej nerodno, če bi denimo RTV Slovenija zaradi neplačevanja obveznosti izvajala kazenske ukrepe proti človeku, ki je že zdavnaj pokojni. A v naši državi je možno tudi to.

Zadnje novice

Sorodne vsebine