23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Razkrivamo: kaj počne arbiter Jernej Sekolec danes v strokovnem svetu centra, ki ga obvladuje Kresalova in njena propradla LDS

Pravnik Jernej Sekolec, sramotni slovenski član arbitražnega sodišča za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško, ki je povzročil mednarodni škandal, ko se je po navadni telefonski liniji usklajeval s Simono Drenik, takrat vodjo projektne enote na zunanjem ministrstvu, danes poslovno sodeluje z ljudmi, ki so v času, ko se je prijavil za arbitra, skozi formalne postopke dobesedeno potiskali njegovo kandidaturo. Linija, po kateri je potekalo, zasluži ime politična.

 

Jernej Sekolec je v strokovnem svetu za pravna vprašanja Evropskega centra za reševanje sporov, katerega lastnica je propadla političarka Katarina Kresal. V času, ko je Sekolec leta 2011 kandidiral za arbitra, je bila Kresalova kot predsednica danes že propadle stranke LDS ministrica za notranje zadeve. LDS je obvladovala tudi ministrstvo za pravosodje, minister je bil Aleš Zalar, ki je danes poleg Kresalove predsednik Evropskega centra za reševanje sporov, kjer je v poslu tudi Sekolec. Ko je Sekolec, resda edini, kandidral za arbitra, je poslal prijavo prav na pravosodno ministrstvo, ki ga je vodil Zalar. Ta jo je posredoval predsedniku republike Danilu Türku, med podporniki kandidature katerega za predsednika republike je bila po poročnanju POP TV leta 2007 LDS – njena predsednica pa Kresalova. Zalar je v postopku Sekolčeve kandidature po poročanju spletnega portala RTV Slovenija z navijaškimi izjavami pospeševal njegovo imenovanje.

Še bolj bizarno pa je, da je takrat za isti članek na RTV navijaške izjave za Sekolca dajal pravnik iz kroga Milana Kučana Lojze Ude, ki je danes s Sekolcem v istem svetu pri propadli politični kliko LDS, o čemer se lahko prepričate v dokumentu s spletne stani centra v nadaljevanju. In kaj je leta 2011 ob Sekolčevi kandidaturi govoril Ude? Citiramo članek s portala RTV Slovenija: “Udetu se zdi najpomembneje, da Sekolcu v slovenskem prostoru nihče ne more pripisati kakršnih koli političnih ozadij ali ga drugače osebno diskreditirati.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine