16.5 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Radikalec Milan Brglez med počitnicami raje kot na morje na romanje v Trier, rojstno mesto Karla Marxa – kot pravi, je iskal “navdih” za delo evropskega poslanca

Profesor s Fakultete za družbene vede Milan Brglez res ne pozna meja, ko je treba zagovarjati eno izmed najbolj smrtonosnih ideologij na svetu. Novoizvoljeni evropski poslanec Socialnih demokratov se je namreč na socialnem omrežju Facebook pohvalil, da je obiskal Trier v Nemčiji, ki je rojstno mesto Karla Marxa, človeka, ki je utemeljil ideologijo, ki je v zgodovini povzročila prek 100 milijonov smrtnih žrtev. Ob tem je nekdanji predsednik državnega zbora tudi zapisal, da mu bo Marx predstavljal navdih pri njegovem delu v Bruslju. Da ima Brglez ekstremno leva prepričanja, je bilo sicer jasno že kmalu po njegovem vstopu v politiko, volilne glasove pa je pred nedavnimi evropskimi volitvami pridobival tudi s kontroverznim poziranjem v majici s podobo homofoba, rasista in množičnega morilca. K njegovemu vstopu v Evropski parlament je sicer po mnenju poznavalcev bistveno pripomogel tudi zloglasni partizanski komandant Franc Sever Franta, ki naj bi aktiviral celo ZZB NOB. S strupeno ideologijo je sicer dolgo zastrupljal tudi študente FDV, od koder pa je, kot je razkril poslanec skrajne Levice Trček, pobegnil, preden bi bil “odstreljen”.

 

Radikalni evropski poslanec Socialnih demokratov Milan Brglez je presegel vse meje dobrega okusa, ki bi morale veljati za vsakega demokratično izvoljenega politika v normalnih državah. Obiskal je namreč nemško mesto Trier, kjer se je 5. maja 1818 rodil Karl Marx, zaradi katerega še danes trpijo mnogi po svetu, njegova ideologija pa ovira napredek in razvoj v številnih državah. Obiskal je še Tübingen, kjer je umrl Primož Trubar, ob objavi vseh slik skupaj pa je zapisal: “Zgodovinska navdiha tudi za delo Socialne demokracije iz Tübingena in Trierja.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine