13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Proti Štromajerju se je izreklo že skoraj 5 tisoč podpisnikov peticije, v sredo napovedan še shod pred vlado!

Peticijo Za spoštovanje ljudi, ki praznujejo Božič in za odstavitev Jerneja Štromajerja je podpisalo že blizu 5 tisoč ljudi. Civilna družba pa v sredo 15. januarja 2019, ob 16. uri, pred vlado Republike Slovenije organizira protest.

Božična afera “Vesel božič, umazane živali” dr. Jerneja Štromajerjaja je razburila velik del slovenske javnosti. Peticijo so oblikovali dr. Boštjan M. Zupančič, Metka Zevnik in Aleš Primc. Peticija ne bo deležna medijske pozornosti in posluha predsednika vlade Marjana Šarca, če se protesta ne bo udeležilo zelo veliko ljudi.

Kljub množičnosti zbranih podpisov peticije in v nebo vpijajoč primer žaljivega voščila Štromajerja, Vlada RS še vedno ni odstavila spornega državnega sekretarja. Zato civilna družba pod vodstvom Aleša Primca in Metke Zevnik organizira protest pred vlado Republike Slovenije.

Organizatorji pozivajo k aktivni udeležbi na protestu in pri podpisovanju peticije
Organizatorji spodbujajo posameznike, da naprej podpišejo peticijo za Štromajerjev odhod z mesta državnega sekretarja na MIZŠ. Program protesta bo po besedah organizatorjev kulturen in dostojanstven dogodek, ki bo oplemeniten z božičnim duhom. Dodajajo še, naj protestniki prinesejo slovenske zastave in transparente s kritičnimi sporočili Šarčevi vladi.

Peticijo lahko podpišete TUKAJ

.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine