31.9 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Preberite opravičilo, ki ga mora Peinkiher objaviti o Krkoviču v Dnevniku, Delu in na portalu RTV Slovenija!

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da bo moral nekdanji obveščevalec in orodje globoke države Anton Peinkiher zaradi lažnivih izjav o brigadirju Antonu Krkoviču plačati odškodnino v vrednosti 7.250 evrov, poravnati pravdne stroške v vrednosti 5.755,98 evra ter na svoje stroške odrediti objavo preklica izjav in opravičila v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO. Objavljamo celotno besedilo opravičila, ki ga bo moral Peinkiher objaviti v omenjenih medijih!

 

Nekdanji obveščevalec Anton Peinkiher, ki ga mnogi označujejo kot osebo, ki je ves čas služila partiji, je neresnično navajal, da naj bi brigadir Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel tudi kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in druge “neumnosti” s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano. Ob tem je Krkoviča obtoževal tudi, da naj bi prvega pol dneva napada na Slovenijo prespal ter da naj bi skupaj z Janezom Janšo preko Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom. Peinkiher se je med drugim obregnil tudi ob izobrazbo Krkoviča, ki ga je ponižujoče degradiral v “samoimenovanega generala s poklicno srednjo šolo”, ki bi lahko glede na izobrazbo delal kvečjemu v kakšni tovarni v Kočevju kot kovinar, pri tem pa je zavestno zamolčal njegovo dejansko izobrazbo.

Sporni prispevki objavljeni v časopisih Delo in Dnevnik ter na spletnem portalu MMC RTV SLO
Peinkiherjeve neresnične izjave so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” z dne 8. aprila 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” z dne 31. marca 2016 v časopisu Delo, “Prejeli smo: Janša in Krkovič” z dne 23. septembra 2014 v časopisu Delo in na spletnem portalu MMC RTV SLO ter “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem” z dne 30. aprila 2016 v časopisu Delo. Ravno v omenjenih medijih bo moral Peinkiher na svoje stroške odrediti objavo preklica izjav in opravičila s točno določeno vsebino.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine