16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Pozor! Savič pripravlja strah zbujajočo turnejo: Sovraštvo!

Najbolj zagrizen aktivist radikalno levih idej Domen Savič se po blamaži s peticijo proti sovražnemu govoru vrača na sceno. Tokrat pripravlja turnejo Sovraštvo po slovenskih mestih, kjer bo skupaj z enako mislečimi novinarji, sociologi in družbenimi aktivisti že nič kolikokrat problematiziral oglaševanje državnih podjetij v medijih, ki niso naklonjeni levosredinski politični opciji. Med gosti bosta tudi družbeno politična delavca Boris Vasev in Klara Širovnik.

Domen Savič se je v lanskem letu večkrat blamiral. V mesecu novembru je v prostorih Državnega zbora pompozno oddal svojo peticijo proti sovražnemu govoru in to z vsega skupaj 219 podpisi podpore. Da je nevzgojen prostak pa je vsem na očeh dokazal na predstavitvi nove knjige Romana Vodeba na lanskoletnem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu, ko je nesramno motil z glasnim kričanjem in ploskanjem. Situacijo so komaj rešili varnostniki in policisti. Sedaj bo nadaljeval s turnejo Sovraštvo.

Turnejo Sovraštvo bo odprl dne 14. januarja 2020 ob 10. uri v ljubljanskem Pritličju, kjer bo zopet razložil smiselnost svoje kampanje proti namišljenemu sovraštvu. Glede na datume svoje turneje bo po napovedih organizatorjev obiskal Kranj in Postojno. V Kranju bo nastopil skupaj z novinarko Večera Klaro Širovnik. V Postojni pa mu bo družbo delal politični aktivist nacionalne RTV Slovenije, Boris Vasev. Govorili pa bodo o problemu financiranje sovraštva z javnim denarjem ter družbenimi posledicami takega početja in o podjetjih v državni lasti, ki financirajo sovraštvo z oglasi, problematičnosti takega početja in možnih načinih upora.

Gostil bo Borisa Vaseva, za katerega je biti ponosen Slovenec, sovražen diskurz
Savič bo na posvetu gostil spornega novinarja RTV SLO Borisa Vaseva, ki je pri profesorju dr. Bogomirju Ferfili diplomiral z diplomsko nalogo Hamas: versko ali nacionalno osvobodilno gibanje? Vasev se je poleg družinskih članov v svoji diplomski nalogi zahvalil še kar samemu Hamasu. Veliko razburjenje je poskrbel, ko je bil kritičen do oddaje Utrip svoje sodelavke Jadranke Rebernik, kjer ga je zmotilo, da je avtorico izpostavila tezo, kaj je narobe, če si ponosen Slovenec. “Zaključno vprašanje avtorice v Utripu (novembra 2018, ne 1918): “Kaj je lepše od tega, da si ponosen, da si Slovenec?” Normalizacija skrajne desnice, sovražnega diskurza, izključevanja, najbolj primitivnega nacionalizma ima redno rubriko na javnem mediju,” se je takrat odzval Boris Vasev.

Domen Savič zaradi podžiganja na socialnih omrežjih povzročil pravi pogrom nad oglaševalci življenja
V lanskem decembru je v slovenski javnosti odmevala odločba varuha enakih možnosti Miha Lobnika zaradi diskriminatornega umika oglasov Zavoda Ž!vim iz ljubljanskih mestnih avtobusov. Kot se je kasneje izkazalo, je bil glavni motor radikalno leve propagande nihče drug kot Savič, ki je po socialnih omrežjih podžigal ljubljansko občino in Ljubljanski potniški promet, da morajo nemudoma umakniti oglase Zavoda Ž!vim.

Živimo leta 2020, ne pa v letu 1945
V letu 2020 je enostavno nedopustno, da nekateri posamezniki mislijo, da lahko v slovenski družbi vlada samo eno mnenje in ena miselna opredelitev. Ne glede na opredeljenost medija ali posameznika ima vsak v Sloveniji pravico svobodno izraziti svoje mnenje. Vendar Domen Savič tega ne razume, zato se na vse načine trudi, da utišal predvsem naš medij, kar pa mu ne bo uspelo.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine