12.9 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Pogrešali ga bomo: k Bogu je odšel Dinko Bizjak, duhovnik, fotograf, pesnik, glasbenik in velik Marijin častilec

 

Piše: Blagovest.si

 

Na praznik Jezusovega krsta zvečer, dober mesec pred iztekom 71. leta življenja, je k svojemu Stvarniku je odšel Dominik Dinko Bizjak, duhovnik koprske škofije, župnik župnije Kostanjevica na Krasu in upravitelj župnije Opatje selo, so sporočili iz koprske škofije.

“Kakor je Dinko v fotografskem objektivu in v pesniških rimah ovekovečil minljive trenutke.
tako naj Stvarnik v nebeški slavi ovekoveči njegova dobra dela in plemenito pastoralno prizadevanje,” so še zapisali na spletni strani škofije Koper.

Pogreb bo v četrtek, 12. januarja 2023. Od 10. ure dalje bo pokojni ležal v cerkvi na Vojščici. Tam bo ob 12.30 pogrebna sveta maša, ki jo bo vodil koprski škof dr. Jurij Bizjak. Nato bo pokojni prepeljan na pokopališče v Izoli, kjer bo pokopan v družinskem grobu.

“Združimo se v skupni molitvi za pokoj njegove duše in v klicu po novih duhovnih poklicih.
Naša molitev naj bo v oporo žalujočim sorodnikom, ki jim izrekamo sožalje. Posebno hvaležnost izražamo gospe Sonji, sestri pokojnega duhovnika, ki mu je predano, mirno in zavzeto pomagala pri pastoralnem delu in mu gospodinjila.”

Dominik Bizjak, ki so ga vsi klicali Dinko, se je rodil 17. februarja 1952 v Orehovici pri Podnanosu. Leta 1967 se je 15-letnik odzval na Gospodov klic in se napotil v Malo semenišče in Srednjo versko šolo v Vipavi. Nato je vstopil v Bogoslovno semenišče in študiral teologijo na Teološki fakulteti v Ljubljani. Posvečen je bil leta 1978, istega leta, ko sta bila v Argentini posvečena slovenska redovna duhovnika, ki sta sedaj škofa v Argentini: lazarist Vinko Bokalič in kapucin br. Andrej Stanovnik.

Nadaljevanje lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine