11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Nova zaslišanja na preiskovalni komisiji o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler

Pred preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi je pester teden. Že danes ob 14. uri bodo članice in člani komisije nadaljevali z zaslišanji novih prič. Vabljeni k spremljanju na 2. programu Nova24TV!

Preiskovalna komisija o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi, katere predsednik je poslanec SDS Žan Mahnič, v tem tednu nadaljuje s svojim delom. Že danes ob 14. uri je predvideno zaslišanje Jane Dolenc in Andreja Kranjca. Z delom bodo članice in člani komisije nadaljevali v torek ob 8. uri, ko nameravajo zaslišati Kanglerjevega odvetnika Petra Žnidaršiča, nekdanjega podžupana Maribora Andreja Verliča in nekdanjega ustavnega sodnika dr. Cirila Ribičiča. Nekdanji poslanec DZ RS Rudolf Moge in občinska uradnica MO Maribor Monika Kirbiš Rojs bosta pričala v sredo od 14. uri dalje. V četrtek ob 16. uri pa bo pred komisijo stopil še nekdanji mestni arhitekt mariborske občine Stojan Skalicky. Vsa zaslišanja lahko v živo spremljate na 2. programu Nova24TV.

Franc Kangler je na eni od sej preiskovalne komisije dejal, da je to, kar se mu je dogajalo v zadnjih dveh letih, čisto nadlegovanje in da je šlo v njegovem primeru za politični obračun, pri katerem so sodelovali tudi slovenska policija in sodišča.

»Gonja zoper Kanglerja je imela za cilj uničiti Kanglerja osebno in profesionalno kot župana, proteste iz Maribora pa preseliti na celotno območje Slovenije, s čimer bi lahko padla tudi vlada Janeza Janše. Ko so se začele množične ovadbe zoper Kanglerja, sem dobil vtis, da so centri moči s strani levice zadevo spretno organizirali,« so dejale priče, ki so kot prve stopile pred preiskovalno komisijo, med njimi tudi nekdanji načelnik mariborske upravne enote Željko Vogrin in nekdanji poslanec in nekdanji član KNOVS Jožef Jerovšek.

Franc Pukšič je na enem izmed zaslišanj izpostavil, da je policija hranila dokazni material zoper Franca Kanglerja, kljub temu, da bi ga morala v celoti predati tožilstvu. »Deset let se je vesoljna Slovenija ukvarjala s Kanglerjem za prazen nič. To so ugotovila tudi sodišča,« je med zaslišanjem dejal Pukšič, ki je prepričan, da je za gonjo zoper Kanglerja krivo predvsem dejstvo, da je drugo največjo občino v Sloveniji vodil nekdo z desne strani, ki je bil glasen in je delal v prid ljudem.

Več podrobnosti z zaslišanj Preiskovalne komisije si lahko preberete TUKAJ.

Vabljeni k spremljanju nadaljnjega dela komisije na 2. programu Nove24TV!

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine