-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Nova vlada uničuje vse kar je prejšnja naredila dobrega: Golobova koalicija ustavila rast plač

Piše: Moje Posavje

Vladna koalicija s stranko Roberta Goloba Gibanje Svoboda na čelu je včeraj v državnem zboru preprečila referendum o noveli zakona o dohodnini. Slednje pomeni, da bo s 1. januarjem ustavljena postopna rast plač, ki jo je sprejela še prejšnja vlada Janeza Janše.

Janševa vlada je namreč v začetku tega leta sprejela spremembe zakona o dohodnini, po katerih so plače postopoma začele rasti in bi v naslednjih petih letih postopno zraste tako, da bi vsak letno dobil še okoli eno plačo več denarja. Golobova vladna koalicija se je odločila to preprečiti.

Nedavno je sprejela spremembe istega zakona, s katerimi je razveljavila omenjeni ukrep Janševe vlade. V SDS so zahtevali, da se o tej potezi izrečejo volivci na referendumu, a je vladna koalicija včeraj v DZ izglasovala sklep, da referenduma ne dovoli. SDS tako ostane le, da se obrne na ustavno sodišče, ki bo odločilo, ali je referendum dopusten ali ne. Zanimivo je, da so se v NSi glasovanja o tem vzdržali, kar z drugimi besedami pomeni, da ravnanje vladne koalicije potihem podpirajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine