17.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic pozval ustavno sodišče in Pahorja k predlogu za kazenski pregon Mahniča. Mahnič: “Ko mačku stopiš na rep, zacvili!”

Ostareli pravnik Matevž Krivic je po odzivu poslanca Žana Mahniča na odločitev ustavnega sodišča, s katero so državnemu zboru preprečili zaslišanje tožilcev, zoper slednjega zahteval kazenski pregon, zaradi razžalitve. Mahnič je v svojem zapisu na Facebooku dodatno podkrepil svoje trditve o mafiji, med drugim je izpostavil številne nepravilnosti v pravosodju in kriminal, ki se odkriva v okviru preiskovalnih komisij, ki jim predsedujeta Anže Logar in Jelka Godec. Pričakovano so se nad Mahniča Socialni demokrati spravili z vsemi topovi, med drugim tudi z njihovim portalom Večer, ga pa je podprl poslanski kolega Dejan Kaloh, ki je bil sam priča mafijskemu zastraševanju. Iz urada predsednika republike Boruta Pahorja so sporočili, da se morajo politiki disciplinirano vzdržati vsake izjave, ki jo lahko nekdo razume kot žaljivo, nestrpno in sovražno, po drugi strani pa je predsednik izpostavil, da so kritične ocene delovanja vseh institucij, vključno z institucijami pravne države, legitimne in tudi koristne.

 

Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic se je ostro odzval na zapis poslanca Slovenske demokratske stranke Žana Mahniča ob odločbi ustavnega sodišča o zadržanju preiskovalnih dejanj državnega zbora zoper tožilce v zadevi Kangler. Ustavno sodišče in predsednika republike Boruta Pahorja ob zapisu o mafiji, ki ščiti mafijo, poziva k vložitvi predloga za pregon Mahniča zaradi razžalitve.

Zaradi ustavnega sodišča preiskovalna komisija DZ ne bo mogla zaslišati tožilcev
Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, je ustavno sodišče v sredo sporočilo, da je do končne odločitve zadržalo izvrševanje zakona in poslovnika o parlamentarni preiskavi, če se nanaša na državne tožilce. Tako preiskovalna komisija DZ v zadevi Kangler v sredo ni mogla izvesti pogovora z generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo in tožilcem Nikom Pušnikom.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine