7.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Nekdanji programski svetnik RTVS Damjanić se lastniško vrača v Ninamedio, slednja sodeluje z RTVS – kdo torej kreira javno mnenje?

Iz javne RTV so po pojasnilih, da je bila leta 2015 prva faktura Ninamediji plačana, ko se je programski svetnik Nikola Damjanić že umaknil iz lastništva tega podjetja, dodatno odgovorili tudi na vprašanja, kako danes ocenjujejo sodelovanje, ko je Damjanić spet prevzel lastništvo Ninamedie preko podjetja, ki ga ima na Hrvaškem.

 

Damjanić je bil za član programskega sveta izvoljen konec leta 2013 na predlog Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Pet svetnikov je v svetu na predloge strank. Nobeden od skupaj 29 svetnikov pa s svojimi podjetji po zakonu ne sme sklepati poslov z javno RTV.

Ko je Ninamedia izgubila posel s POPTV, se je za objave njihovih rezultatov leta 2015 odločila javna TV. Direktor je bil takrat Marko Filli, ki pa o tem, kot je povedal, ni odločal, šlo je za posel majhne vrednosti. Damjanić je bil v programskem svetu Fillijev nasprotnik, ki je takrat skušal doseči, da bi direktorica postala Nataša Pirc Musar.

Odločitev o sodelovanju z Ninamedio je bila v pristojnosti direktorice televizije, to je bila takrat Ljerka Bizilj in uredništva informativnega programa, ki ga je vodila Jadranka Rebernik.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine