17 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Nekdanji minister Gorenak ob koncu mandata doživel številne predkazenske postopke, postopek pred KPK ter inšpekcijo – na koncu pa nič!

“Ko sem jaz leta 2013 zapustil notranje ministrstvo v vlogi ministra je bilo zoper mene vloženih več predkazenskih postopkov. V času vodenja ministrstva sta mene bila podrejena tako policija kot tožilstvo. Takrat je bilo proti meni vloženih več predkazenskih postopkov. Ne vem točno koliko. Vodila sta jih na eni strani policija in tožilstvo, meni podrejena organa. Potem je proti meni več postopkov proti meni vodila Komisija za preprečevanje komisije. Enako velja za inšpektorat za sistem javnih uslužbencev. Mediji so takrat o tem masovno poročali v slogu Gorenak je osumljen kaznivih dejanj. Vendar do leta 2016 sem organe vprašal, kaj ste ugotovili in naredili. Vsi po vrsti so mi odgovorili, da ni bilo nič narobe. Ugotovili so, da ni bilo nič narobe,” je svojo grenko izkušnjo z represivnimi organi ter mediji zaupal nekdanji minister dr. Vinko Gorenak.

Mediji so včeraj načeli napade na ministra Zdravka Počivalška s kazensko ovadbo, čeprav ta z njo še ni bil seznanjen, ker je ni prejel. Torej so mediji znova vedeli več kot preiskovanec, informacije pa so dobili od žvižgača s policije, kar v teh politično napetih časih ni težko.

Prav tako s kazensko ovadbo ni bila seznanjena glavna tržna inšpektorica Andreja Grlič, v svojem odgovoru pa jo je opisala kot enega izmed mnogih napadov, ki se vlečejo že vse od njenega imenovanja na ta položaj leta 2006. “Glede na to, da nisem seznanjena z vsebino ovadbe, lahko komentiram samo navedbe iz medijev, pri čemer vse očitke ostro zavračam kot neutemeljene in šikanozne,” sporoča v odzivu in dodaja, da ne izključuje možnosti, “da je celoten napad name povezan z aktualnimi razmerami v Sloveniji. Ali je tarča dogajanja kdo drug, pa bo pokazal čas.” 

Kazenska ovadba v kontekstu pritiskov
Kaj pomeni kazenska ovadba Zdravka Počivalška v teh turbulentnih trenutkih razpadanja vlade in medstrankarskega boja nam je zaupal nekdanji poslanec in minister Vinko Gorenak. “Kazensko ovadbo proti Zdravku Počivalšku je potrebno gledati v kontekstu pritiskov, ki se najverjetneje zoper njega dogajajo sedaj,” nam je razkril bivši notranji minister Gorenak, ki je podobno izkušnjo doživel v letu 2013.

Po odhodu s položaja notranjega ministra v letu 2013 so dominantni mediji veliko poročali o pred kazenskih postopkih zoper njega, vendar je v letu 2016 izvedel od strani represivnih organov, da ni bilo narobe popolnoma nič. “To pomeni, da so tiste informacije, pred kazenski postopki proti meni iz leta 2013 v vlogi diskreditiranja mene in moje stranke SDS. Jaz mislim, da se podobna stvar sedaj dogaja v teh dneh gospodu Počivalšku,” meni nekdanji minister in poslanec Gorenak.

Veliko ‘pompa’ za prazen nič
Ko je Gorenak leta 2013 zapustil notranje ministrstvo v vlogi ministra je bilo zoper njega vloženih več predkazenskih postopkov, čeprav sta bila v času vodenja ministrstva njemu podrejena tako policija kot tožilstvo. Predkazenskih postopkov je bilo toliko, da se jih ne spomni. “Ne vem točno koliko. Vodila sta jih na eni strani policija in tožilstvo, meni podrejena organa. Potem je proti meni več postopkov proti meni vodila Komisija za preprečevanje komisije. Enako velja za inšpektoriat za sistem javnih uslužbencev. Mediji so takrat o tem masovno poročali v slogu Gorenak je osumljen kaznivih dejanj. Vendar do leta 2016 sem organe vprašal, kaj ste ugotovili in naredili. Vsi po vrsti so mi odgovorili, da ni bilo nič narobe. Ugotovili so, da ni bilo nič narobe,” je svojo grenko izkušnjo opisal Gorenak.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine