9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Mag. Branko Grims: Koliko denarja davkoplačevalcev za propagandistično širjenje neresnic je doslej prejel spletni portal Oštro?

Koliko denarja davkoplačevalcev je bilo doslej dodeljeno in koliko izplačano spletnemu portalu Oštro za propagandistično širjenje  neresnic (in to pod Orwellovsko krinko lažnega »razkrinkavanja fake news«), na čelu  s sramotnim zanikanjem zgodovinskih dejstev o začetkih druge svetovne vojne in tragediji Republike Poljske?

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s financiranjem »fake news« propagandah laži o zgodovinskih dejstvih. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Po javno objavljenih podatkih je med prejemniki sredstev iz lani objavljenega razpisa ministrstva za kulturo  tudi Zavod Oštro in sicer za »rojstvo medija« v višini 21.035 evrov iz denarja davkoplačevalcev. Zavod Oštro, za katerega njegova direktorica, odpuščena novinarka Dela Anuška Delić trdi, da naj bi »razkrinkaval lažne novice«,  je pred nekaj dnevi javno objavil trditev, da je sodelovanje (kolaboracija) nacizma in socializma ob začetku druge svetovne vojne oziroma skupni napad nacionalsocialistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze na Republiko Poljsko »fake news«. Očitno neresnična trditev Zavoda Oštro je huda žalitev za vse žrtve tragedije, ki jo je ob začetku druge svetovne vojne doživela Republika Poljska zaradi skupnega napada Hitlerjeve nacistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze, kjer je vladajočo Komunistično partijo takrat vodil Stalin. Kako nesramna je laž levičarske propagande, ki jo pod prav Orwellovsko krinko boja proti lažnim novicam (»fake news«) širi Zavod Oštro, pokažejo zgodovinska dejstva: 

23. avgusta 1939  sodelovanje nacistov Nemčije in komunistov Sovjetske zveze formalno potrdita zunanja ministra Ribbentrop in Molotov s podpisom pakta. Tajni sestavni del pakta je bil dogovor o delitvi Poljske. 

1. septembra je Poljsko napadla Nemčija, Sovjetska zveza ji je skladno s paktom sledila 17. septembra. 

22. septembra v mestu Brest izvedejo skupno parado pripadnikov armad nacistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze.  

Skupni napad Nemčije in Sovjetske zveze na Republiko Poljsko se je končal 6. oktobra 1939. 

Dne, 22. junija 1941, se je začela operacija Barbarossa, napad Nemčije na Sovjetsko zvezo. Napad je Stalina tako presenetil, da prvim poročilom o nemškem napadu sploh ni verjel, saj je bil prepričan v trajno zavezništvo internacionalnih in nacionalnih socialistov. S tem dnem se je končalo sodelovanje oz. kolaboracija nacionalsocialistov Nemčije in socialistov Sovjetske zveze, ki je torej nesporno trajalo od 23. avgusta 1939 do 22. junija 1941 – skoraj dve leti. Zaradi sodelovanja oz. kolaboracije nacistov Nemčije in socialistov Sovjetske zveze, ki je trajala praktično eno tretjino časa druge svetovne vojne, je bila ta vojna v svojem začetku tako hitra in uničujoča. Tega dejstva nobena ideološka propaganda ne more spremeniti, čeprav  socialisti povsod po svetu  že desetletja poskušajo potvoriti dejstva in izbrisati spomin na obdobje zločinskega sodelovanja  oz. kolaboracije totalitarnih režimov – socializma in nacizma.

Evropski parlament je za ohranitev zgodovinskega spomina določil 23. avgust kot poseben praznik – Dan spomina na žrtve totalitarizmov prav v spomin na sramotno in zločinsko sodelovanje oz. kolaboracijo dveh totalitarizmov, potrjeno na ta dan leta 1939 s podpisom pakta Ribbentrop – Molotov.

Našteta dejstva se bi morali naučiti otroci že v osnovni šoli, dokazljiva so tudi s fotografijami, od katerih sta dve iz javno objavljenih zgodovinskih arhivov priloženi. Če nekdo s končano fakulteto zanika navedena dejstva, torej manipulira oziroma zavestno laže. Pomen spomina na nepojmljivo tragedijo druge svetovne vojne, ki jo je v tako hudem obsegu omogočila prav začetno, tretjino časa vojne trajajoče prostovoljno sodelovanje (kolaboracija) med socialisti Sovjetske zveze in nacisti Nemčije, je v Resoluciji o totalitarizmih in evropski zavesti potrdil tudi Evropski parlament. Zanikanje zločinov vodi v nov zločin, »pozabljanje« sodelovanja krivcev za zločine tudi.

Povsem nedopustno je, da Vlada Republike Slovenije z denarjem davkoplačevalcev financira širjenje zgodovinskih neresnic, tako zelo žaljivih za Republiko Poljsko, ki je že na začetku druge svetovne vojne doživela nepopisno tragedijo prav zaradi skupnega napada napad nacionalsocialistične  Nemčije in socialistične Sovjetske zveze. Z Republiko Poljsko smo danes skupaj člani Evropske unije in Zveze NATO; je naša dobra zaveznica in prijateljica Republike Slovenije v Višegrajski skupini, zato bi se ji Vlada Republike Slovenije morala ustrezno opravičiti vsaj s takojšnjo prekinitvijo financiranja tovrstnega širjenja neresnic. 

Vlado Republike Slovenije zato sprašujem:

1. »Koliko denarja davkoplačevalcev je bilo doslej dodeljeno in koliko izplačano spletnemu portalu Oštro za propagandistično širjenje  neresnic (in to pod Orwellovsko krinko lažnega »razkrinkavanja fake news«), na čelu  s sramotnim zanikanjem zgodovinskih dejstev o začetkih druge svetovne vojne in tragediji Republike Poljske, ki sta jo na osnovi v paktu Molotov – Ribbentrop dogovorjenega sodelovanja oziroma kolaboracije nacizma in socializma ter z njim dogovorjene delitve Poljske skupaj napadli nacionalsocialistična Nemčija in socialistična Sovjetska zveza?«

2. »Ali bo Vlada Republike Slovenije takoj prenehala financiranje širjenja tovrstnih, za  našo zaveznico Republiko Poljsko žaljivih neresnic?«

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine