13.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Luka Mesec ni lagal le glede financiranja portala Nova24TV, ampak tudi glede poročanja o brutalno pretepeni sodnici! Izkazalo se je, da se je njen mož le znašel med osumljenci!

Alfa in omega skrajno leve stranke Levica Luka Mesec je nedavno dokazano lagal. V hramu demokracije je namreč zatrdil, da naj bi za financiranje spletnega portala Nova24TV skrbelo kulturno ministrstvo. Poleg tega, da nas je označil kot eksplicitno sovražni medijski projekt, je ob tem navedel nekaj naslovov člankov, ki naj bili zanj sporni. Med drugim se je obregnil ob članek glede brutalno pretepene mariborske sodnice in dodal, kako naj bi mi “tračarili”, da naj bi ta imela ljubimca in da naj bi jo pretepel mož. Glej ga zlomka, mož sodnice se je med vikendom le znašel med osumljenci. Prav tako so se osrednji mediji pridružili gonji, kako naj bi bilo kritiziranje pravosodja tisto, ki naj bi privedlo do napada sodnice. 

Mož sodnice Daniele Ružič se je namreč po petkovi hišni preiskavi znašel v pridržanju, nato je bil po poročanju Slovenskih novic izpuščen, a še vedno ostaja osumljenec v tem primeru. Vidimo lahko, da se dogajanje ujema z navedbo našega vira, ki je že konec prejšnjega tedna potrdil, da se je partner sodnice znašel v vlogi osumljenca, ker bi se ta lahko na večer napada vračala od svojega ljubimca. A preiskava poteka v več smereh, saj je sodnica z gospodarskega oddelka okrožnega sodišča odločala v več odmevnih primerih in, kot smo že poročali, bi lahko bila v napoto tudi globoki državi.

Koordinator Levice je s svojim nastopom v hramu demokracije povsem izrabil funkcijo poslanca za udrihanje čez nas, ki za razliko od mainstream medijev nismo v službi tranzicijske levice. Dejstva pa le govorijo sama zase. Vsebina zanj problematičnega članka z naslovom “Brutalno pretepena mariborska sodnica zunaj smrtne nevarnostni – po naših virih policija sumi moža, sodnica naj bi se domov vračala od ljubimca, a preiskava poteka v več smereh”, drži vodo. Enako pa velja tudi za druga dva članka z naslovoma “[Video] Za širjenje promigrantske multikulti propagande med mladimi se v Sloveniji ni bati! Denarja davkoplačevalcev zanje namreč nikoli ne zmanjka!” in “Ta ga pa nese” – Mrtvo pijana voznica na Gorenjskem po cesti ‘slalomirala’ s kar štirimi promili alkohola v krvi!”.

Obtožil nas je širjenja sovražnosti in širjenja neresnic
Mesec je v svojem populističnem govoru portal Nova24TV označil kot eksplicitno sovražen, njegova glavna dejavnost naj bi bili blatenje, obrekovanje, širjenje neresnic, polresnic, strahu in sovraštva. Je mar sovražno, če spregovorimo o tem, kar osrednji mediji radi zamolčijo, bodisi da gre za ozadja dogajanj, v katere so vpleteni ljubljenci globoke države, bodisi za zločine, v katere so vpleteni migranti, ali pa gre za kritiko pravosodja, ki pri nas velja za velikega kršitelja človekovih pravic. Niti ni nenavadno, da so se osrednji mediji pridružili gonji, kako naj bi bilo kritiziranje pravosodja tisto, ki naj bi privedlo do napada sodnice. A izkazalo se je, da smo zopet imeli prav.

Portal Nova24TV ni prejel niti centa!
Ko nastavljamo ogledalo nedotakljivim in poročamo o dejstvih, verjamemo, da marsikomu to ni všeč. A dejstvo je, da navajamo zgolj informacije, ki jih prejmemo od zanesljivih virov, ob tem pa navajamo resnične informacije, potrjene s strani drugih medijev in pristojnih organov. Povsem neokusne pa so trditve, kako naj bi naš portal pridobil sredstva za pisanje svojih člankov kar na podlagi razpisa ministrstva za kulturo. To ne drži! Namreč, od ministrstva za kulturo ni prejel niti centa! Državna sredstva je namreč prejel le televizijski program Nova24TV, in sicer v borni višini, ki ne pokrije niti enomesečnih stroškov obratovanja.

Zavajajoče in lažne trditve s strani izvoljenega predstavnika ljudstva so povsem nesprejemljive, in to samo zato, ker pri poročanju sledimo sloganu “Prvi v službi resnice”. Svoboda govora je namreč zagotovljena v 39. členu Ustave Republike Slovenije, ki pravi: “Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja. Vsakdo ima pravico dobiti informacijo javnega značaja, za katero ima v zakonu utemeljen pravni interes, razen v primerih, ki jih določa zakon.” 

Kljub napadom poslanca iz vrst skrajne levice bomo še naprej zavzeto branili temeljne postulate demokratične družbe in svobodno pisali o stvareh, ki se nam zdijo pomembne. Za razliko od mainstream medijev ob nas ne stojijo strici iz ozadja, ki že leta urednikujejo, kaj se sme pisati in na kakšen način. Ljudje imajo pravico do obveščenosti, pa če je to levičarjem tipa Luka Mesec prav ali ne. Bi se pa spodobilo, da bi se Mesec vsaj opravičil in priznal, da je lagal.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine