12.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Krive ovadbe: Alenka Ermenc propadla z ovadbo proti Škerbincu, proti Požarju še ne …

Načelnica generalštaba slovenske vojske Alenka Ermenc je propadla z ovadbo proti nekdanjemu poveljniku sil slovenske vojske generalu Mihi Škerbincu. Škerbinca je Ermenčeva ovadila, ki bi jo naj po zaupnem poročilu vojaške obveščevalne službe ogrožal s pojasnili vojakom o člankih v medijih o njenem zdravju. Postopek je ustavljen v zanimivem času, ko je Sova v medije razširila informacije, da je ovadila znane in neznane storilce, ki so po poslanskem nadzoru Sove javnost obveščali o zaposlitvi Lepe Nataše na Sovi.

 

Javnost je o zaposlitvi Nataše v resnici izvedela že veliko prej iz medijev. Podatki so ušli Sovi in ne nadzornikom, je ta teden opozoril šef komisije za nadzor obveščevalcev Matej Tonin (NSi) in dodal, da so ovadbe verjetno krive za odvračanje pozornosti, kar je lahko tudi kaznivo.

Požarja ovadila vojaškim obveščevalcem
Pri Ermenčevi so najprej v Delu opozorili, da je že dolgo ni opaziti in to dopolnili, da je na bolniški iz neznanih razlogov. Potem pa je Bojan Požar na svojem portalu zapisal: “Po naših informacijah iz virov znotraj Slovenske vojske se je namreč generalmajorka 12 dni zdravila v ljubljanski Univerzitetni psihiatrični kliniki (Ljubljana – Polje), kamor naj bi jo pripeljali zaradi “zloma”. “Naznanjene kaznivo dejanje nima znakov kaznivega dejanja,” se je razpletlo z ovadbo Ermenčeve proti Škerbincu, sem zdaj izvedel.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine