26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Kaos v SD se nadaljuje: Po velenjskem kongresu ddstopilo celotno vodstvo podmladka stranke SD Mladi forum

Novi šok v stranki SD, kaotično stanje se v Socialnih demokratih nadaljuje. Pravi kaos smo lahko spremljali v soboto na njihovem kongresu v Titovem Velenju, kjer so se domislili, da je “zelena je nova rdeča”.  Virus kaosa in zmede pa se širi na njihov zeleno rdeči podmladek, Mladi forum. Vzrok pa notranji boji znotraj zelenega rdečega podmladka zaradi evidentiranja kandidatov na prihajajočem kongresu Mladega foruma.

 

Nepričakovano je odstopilo celotno vodstvo Mladega foruma, podmladka Socialnih demokratov. Mladi forum je skupaj s svojim predsedstvom in potrditvijo vseh lokalnih odborov sprejel evidentirano listo kandidatov za svoj kongres. Ne glede na to, da so bile odločitve soglasno sprejete, so se pojavili prepiri in nesoglasja. Zaradi tega so odstopili predsednik Mladega foruma Andrej Omerzel, podpredsednik Luka Goršek in podpredsednica Maja Čuk, generalni sekretar Žiga Čepe in večina vodstvenih članov lokalnih odborov. “Ne glede na zgoraj navedeno, smo se soočili z očitki netransparentnosti in to s strani ljudi, ki so glasovali za Pravilnik in ki so izrazili podporo predlagani strukturi kandidatk in  kandidatov,” so zapisali v izjavi za javnost.

Mladi forum bo v soboto izvedel svoj tradicionalni kongres. Na njega so povabili tudi katalonskega zunanjega ministra Alfreda Boscha. Glede na to, da v pismu omenjajo, da so v matični stranki bili zelo nezadovoljni s potezo vodstva podmladka, obstaja velika verjetnost, da so vodilni v stranki sami sprožili procese s določenimi posameznicami in posamezniki v podmladki spor z vodstvom Mladega foruma. Med drugim pa se omenja velika možnost, da je do spora prišlo tudi do nove paradigme povezano z zeleno politiko.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine