18.6 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Janša poudaril ujemanje strategije GZS s programom SDS

Predstavniki SDS na čelu s predsednikom stranke Janezom Janšo so se danes srečali s predsednikom Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Boštjanom Gorjupom in njegovimi sodelavci. Janša je ob tem poudaril visoko ujemanje strategije GZS z volilnim programom SDS, so zapisali na strankini spletni strani.

Kot enega od ključnih problemov, ki ga ni moč rešiti v enem mandatu vlade, je Janša navedel strukturo izobrazbe, saj je po njegovem mnenju za delodajalca največji izziv, kje dobiti dobrega in kvalificiranega delavca ter kako plačati dobrega inženirja. “Z lestvico obdavčitve dela Slovenija preprečuje nastanek srednjega razreda,” je opozoril.

Pojem socialne kapice se je po oceni Janše med ljudmi povsem napačno prijel. Javna blagajna bi z razvojno kapico pobrala več denarja, a jo leva politika predstavlja kot pomoč najbogatejšim, je pripomnil. Svojo kritiko je usmeril tudi na delo odhajajoče vlade, ki je po njegovem mnenju celotno gospodarsko politiko vodila na “treh PR investicijah” in zanje sprejemala posebne zakone.

Gorjup pa je po navedbah SDS dejal, da v GZS programe desnih političnih strank gledajo manj kritično, saj so bolj gospodarsko naravnani. V GZS so sicer v strategiji do leta 2025 opredelili dva ključna cilja – trenutni izvoz Slovenije želijo s 37 milijard evrov zvišati na 50 milijard evrov na leto, dodano vrednost na zaposlenega pa želijo z 42.000 evrov zvišati na 60.000 evrov na leto.

Zadnje novice

Sorodne vsebine