-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Janez Magyar: Smo v času žetve – bo vlada podprla predlog za znižanje cen nafte kmetom?

Piše: C. R. 

“Smo že v času žetve, zato sem danes na temo uvajanja novih ministrstev Vladi Republike Slovenije predlagal, da najprej pomaga kmetijskemu gospodarstvu s smiselno regulacijo goriv. Kot primer dobre prakse sem navajal sosednji državi Hrvaško in Madžarsko. Na Hrvaškem poznajo tako imenovani Plavi dizel, ki znaša 1,26€, na Madžarskem pa je cena enega litra 1,20€. Z višanjem goriva se bo posledično dodatno višala tudi cena prehrane!” je predlagal poslanec SDS Janez Magyar.

V Državnem zboru so včeraj obravnavali predlog Slovenske demokratske stranke za razpis posvetovalnega referenduma o zakonu o vladi. Koalicija ga je zavrnila, iz razprave pa smo izluščili dober predlog pomurskega poslanca Janeza Magyara, ki vladi predlaga, da namesto širjenja števila ministrstev in posledično povečevanja stroškov raje ta sredstva nameni kmetom kot pomoč pri nabavi goriva.

Poslanec Magyar je izpostavil, da smo že v času žetve, zato je na temo uvajanja novih ministrstev Vladi Republike Slovenije predlagal, da najprej pomaga kmetijskemu gospodarstvu s smiselno regulacijo goriv. Kot primer dobre prakse je navedel sosednji državi Hrvaško in Madžarsko. Na Hrvaškem poznajo tako imenovani Plavi dizel, ki znaša 1,26 evra na liter, na Madžarskem pa je cena 1 litra 1,20 evra. Z višanjem goriva se bo posledično dodatno višala tudi cena prehrane.

Predlog je naslovil tudi na Klub pomurskih poslancev in jih prosil za podporo. Predlog, v kolikor bi ga vlada podprla, bi kmetom znižal stroške, kar bi posledično pozitivno vplivalo na ohranjanje cen hrane.

Pomurske novice

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine