17.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Hude razpoke v SD! Poglejte, kako je radikalec Brglez tokrat nasprotoval in ponagajal svoji poslanski skupini v Evropskem parlamentu!

Brglez vse bolj nagaja svoji poslanski skupini v Evropskem parlamentu in s tem stopnjuje nezadovoljstvo stranke SD nad njegovo skrajnostjo. V najnovejšem incidentu je v nasprotju s poslansko skupino S&D glasoval za predlog skrajno levičarske GUE/NGL, da bi se v Evropskem parlamentu razpravljalo o razmerah skoraj tisoč za boj sposobnih nevarnih ilegalcev v bosenskem taborišču Vučjak, kjer imajo med drugim na razpolago neomejene količine gotovine, cigaret prestižnih blagovnih znamk in energijskih pijač. A to ni prvič, da Brglez nasprotuje stališčem svoje stranke, med drugim je namreč nasprotoval španskemu socialističnemu kandidatu za visokega predstavnika EU za zunanjo politiko, prav tako ni podprl resolucije zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope. Po drugi strani pa je Brglez poleg bajnega zaslužka na milijon evrov vredni funkciji evropskega poslanca pipico pri SD odprl tudi prijateljem, med drugim kolegu s FDV Boštjanu Udoviču, ki mu je svetoval še kot predsedniku državnega zbora, zdaj pa svetuje poslanski skupini SD za 50 evrov na uro. V zadnjih štirih letih je poleg plače na FDV na račun svetovanj v žep pospravil že 100.080 evrov!

 

Da se je lahko povzpel na vodilna mesta v slovenski politiki, se je radikalec Milan Brglez na začetku svoje kariere priključil Stranki Mira Cerarja, iz katere pa so ga izključili, saj je sodelovanje z njim za SMC očitno postalo povsem nemogoče. Nato se je pridružil pravni naslednici Zveze komunistov Slovenije, stranki Socialni demokrati, kjer pa si, čeprav delujejo enako kot zadnjih 70 let, trudijo izboljšati svojo podobo v javnosti, a Brglez, ki razmišlja zgolj o revoluciji, očitno ne zna dobro igrati takšne igre. Kot kaže, za vse bolj nediscipliniranega Brgleza tudi v SD niso dovolj skrajni, v Evropskem parlamentu je njegovo delovanje bolj kot s skupino S&D usklajeno kar s skrajno levičarsko GUE/NGL, o tem pa se rad pohvali tudi svojim oboževalcem na družbenem omrežju Facebook. Kot smo poročali, bi Brgleza mnogi iz SD najraje kar nagnali!

Brgleza bolj skrbi za ilegalce v Vučjaku kot za svojo pozicijo v okviru S&D
Nazadnje se je razhajanje med njegovimi interesi in stališči poslancev S&D pokazalo pri njegovi skrbi za ilegalce, ki se nahajajo v taborišču Vučjak v bližini Bihaća v Bosni in Hercegovini: “Drage (FB) prijateljice in prijatelji, kaj se in kaj se ne uvrsti na dnevni red Evropskega parlamenta (EP), je še kako pomembno politično vprašanje. Zahtevo skupine Levice (GUE), da se na dnevni red uvrstita izjavi sveta in komisije o položaju migrantov v Bosni, zlasti v Bihaću, je EP s poimenskim glasovanjem žal zavrnil (109 za, 301 proti, 21 vzdržanih glasov; glasovanje pod zaporedno številko 4 na https://www.europarl.europa.eu/…/document/PV-9-2019-10-21-R…). Glede na to, da sem s sopodpisanimi poslankami in poslanci prejšnji teden opozoril na nevzdržne razmere v begunskem taborišču Vučjak, sem tudi to zahtevo seveda podprl (v nasprotju z navodili poslanske skupine S&D).”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine