6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

(FOTO) Zadnje slovo od Davida Tasiča, pokončnega človeka, ki je vsa leta trdno stal za demokratičnimi prepričanji svobode in pravičnosti

Včeraj so se pri sveti maši še zadnjič poslovili od Davida Tasiča. David je s svojim človeškim odnosom stkal trdne in večne vezi. Bil je človek, ki je postavil pravičnost in vrednote človekovega dostojanstva na prvo mesto v svojem življenju. Počivaj v miru, dragi David!

 

Po tem, ko nas je minuli teden zapustil junak slovenske pomladi David Tasič in je bila v njegovo slovo organizirana žalna seja, je včeraj v Frančiškanski cerkvi v Ljubljani potekala še pogrebna sveta maša, na kateri so se mu zbrani še zadnjič poklonili v slovo. Upokojeni nadškof dr. Anton Stres je spomnil na čase ob osamosvajanju Slovenije, ko je pomembno vlogo odigral tudi David Tasič. “Ko se zazremo nazaj v tiste čase, se moramo zavedati, da srečni razplet takratnega dogajanja nikakor ni bil zajamčen in samoumeven, temveč zavit v negotovost in velika tveganja,” je dejal dr. Stres, ki pravi, da je bilo potrebne veliko odločnosti in trdnega moralnega prepričanja v smiselnost boja za vrednote človekove svobode in dostojanstva, ne glede na žrtve in posledice, ki jih je ta boj prinašal s seboj.

Tasić je skozi leta trdno stal za demokratičnimi prepričanji svobode, pravičnosti in človekovega dostojanstva
“Ta pogum in odločnost je David imel, kar je dokazoval skozi leta, ko je trdno stal za demokratičnimi prepričanji svobode, pravičnosti in človekovega dostojanstva, saj se je zavedal, da ta bitka v naši domovini nikakor še ni dobljen in na svetu nikoli ne bo,” je še dodal Stres. Spomnil je tudi na problem nasilja, ki ni nujno le fizično, temveč se lahko kaže tudi kot “duhovno, moralno in idejno, ki se izraža kot laž, prevara, manipuliranje, zavajanje z javnim mnenjem, z enostranskimi polresnicami ali pa celo kot medijski linč ali umor.”

Več si lahko preberete in fotografije ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine