12.5 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Ekskluzivno razkrivamo: največje slovensko podjetje v hrvaški lasti posluje z družbo, za katero dela arbiter Jernej Sekolec!

Poslovno sodelovanje razpitega slovenskega arbitra Jerneja Sekolca z Evropskim centrom za reševanje sporov (angleško ime European Centre for Dispute Resolution in kratica ECDR) v lasti propadle političarke Katarine Kresal, ki je bila v vladi, njena stranka pa je obvladovala pravosodje, ko je Sekolec postal arbiter, dobiva nove škandalozne razsežnosti, ob katerih se naši viri sprašujejo, koga prek posla, ki ga razkrivamo, Hrvati v resnici plačujejo.

 

Dejstvo je, da je škandal z dogovarjanjem s Simono Drenik, v času Karla Erjavca vodjo arbitražne projektne enote na zunanjem ministrstvu, po navadnih nezaščitenih telefonskih linijah, ki je v tem tednu začel dobivati epilog, slovenskim interesom pri določanju meje, predvsem pa mednarodnemu ugledu Slovenije, zelo škodil.

Podjetje ECDR danes poslovno (spet) sodeluje z Mercatorjem, ki ga je leta 2014 kupilo hrvaško podjetje Agrokor, takrat v lasti razvpitega podjetnika Ivice Todorića. Po Todorićevem zlomu pa je svojega pooblaščenca leta 2017 v podjetje Agrokor postavila hrvaška vlada, v Mercator pa slovenska vlada. O poslovnem sodelovanju se lahko prepričamo na spletni strani Mercatorja, kjer potrošnike v primeru potrošniških sporov celo napotujejo na center, s katerim poslovno sodeluje razvpiti arbiter Sekolec, o čemer priča tudi posnetek strani v nadaljevanju.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine