-0.5 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Društvo MORiS prijavilo zlorabo znaka Slovenske vojske

Društvo MORiS, ki mu predseduje Tone Krkovič, je včeraj na inšpektorat za obrambo podalo prijavo zlorabo znaka Slovenske vojske, ki je bil združen z rdečo zvezdo in nato izdan kot značka od 50. obletnici ustanovitve teritorialne obrambe.

V prijavi so opozorili, da so zaznali, “da se skuša na simbolni ravni zanikati dejanski proces nastajanja Slovenske vojske z idejo, da gre za kontinuiteto Teritorialne obrambe Socialistične Republike Slovenije, ki je bila ustanovljena novembra 1968.”

To se je zgodilo ob načrtovanemu praznovanju 50. obletnice, ko so bile “izdelane značke tako, da se je del znaka Slovenske vojske odstranilo ter na levi strani dodalo del rdeče zvezde. Tiste rdeče zvezde, ki so jo nosili pripadniki agresorske JLA in pod katero so padale vojaške in civilne žrtve ter se je povzročala materialna škoda v vojni za Slovenijo.”

Ker trenutno ni znano, kdo je izdal naročilo za to, kot tudi če je obrambno ministrstvo privolilo v poseg v znak SV, zahtevajo odgovor ob obrambnega inšpektorata. “Nekdo bo moral odgovarjati za nedopustno spreminjanje uradnih insignij Slovenske vojske. Če je vse to lahko financiral podčastnik v Slovenski vojski, potem plače le niso tako slabe, kot se je trdilo ne dolgo nazaj v javnosti,” so še zapisali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine