20.1 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Direktor Zdravstvenega doma Dravograd, nekdaj znan iz afere Patria, Slovence preko facebooka prepričuje, da covid19 ne obstaja?!

Piše: C. R.

Bralec naše spletne strani nas je opozoril na Facebook profil Jožefa Studenčnika, ki je sicer tudi direktor Zdravstvenega doma Dravograd. Slednji je namreč delil videoposnetek, ki zanika obstoj covid19.

Precej nenavadno je sicer, da funkcionar v zdravstvu objavi nekaj, kar demantira ugotovitve stroke. Pa čeprav je to intervju z enim od (nekdanjih) funkcionarjev Pfizerja.

Toda ime Jožefa Studenčnika je znano iz neke druge zgodbe. Gre za namreč nekdanjega prvega moža podjetja Sistemska tehnika, torej podjetja, ki bi moralo izdelovati osemkolesne oklepnike za Slovenske vojske, če bi bilo podjetje leta 2005 izbrano na razpisu. Vendar je zmagala Patria in zadeva je šla v drugo smer. Čeprav bi tudi oklepnike Patria proizvajali v eni od slovenskih tovarn, je bila prva reakcija v smislu tega, da je tedanja (prva Janševa) vlada poteptala slovenske interese.

Kako se je afera Patria nadaljevala in kakšen epilog je doživela, vemo. Očitno pa je njen vpliv še vedno dokaj močno prisoten.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine