10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Čudna pota razpisne dokumentacije za Karavanke

Še pomnite? December 2017 (ja, 2017, ne 2018), ko DARS objavi javno naročilo za gradnjo druge cevi predora Karavanke.

In če za hip preskočimo pravne potegavščine slovenske gradbene mafije imamo vtis, da čakamo DARS, kot naročnika, da objavi nov poziv ponudnikom, na osnovi katerega lahko začne postopek pogajanja. In, se motimo. Ne čakamo namreč DARS-a, temveč, ne boste verjeli – Ministrstvo za infrastrukturo. Ali smo jih vsaj čakali vse do trenutka, ko smo jim zastavili naša vprašanja glede dokumentacije. Potem se je namreč slednja skrivnostno kar objavila.

Kot so odgovorili na MZI so dokumentacijo prejeli že 22.05. in t.i. »mnenja s pripombami in priporočili« posredovali DARS šele 30.05. Kaj so birokrati ustvarjali debel teden dni, ni jasno, razen pojasnila: »bistvenih vsebinskih pripomb oz. priporočil na dokumentacijo ni bilo«. In za to na MZI potrebujejo 8 dni.

Promet na Karavankah pa vsak dan bolj blokiran. In avstrijska napredovanja del vsak dan uspešnejša. Kdo vse je imensko imel opravka z dokumentacijo na MZI s posebnim poudarkom na Kabinetu ministrice, nam iz MZI niso odgovorili, razen zapisa, da ni bila posredovana nikomur izven MZI. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine