16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Bodo Istrabenzovi hoteli postali nov poligon za Jamnikove igrice?

Šest portoroških hotelov, ki jih trenutno prodaja Istrabenz Turizem, je nedvoumno postalo tarča nesojenega kralja slovenske globoke države Boruta Jamnika, saj že zadnjih dvajset let praktično ni bilo večjega in pomembnejšega posla brez njegovih lovk.

Da spomnimo, bil je zraven pri Cimosu, Probanki in drugih žalostnih zgodbah in tudi pri portoroških hotelih  bi se rad okoristil in povečeval svoj vpliv na račun državnega denarja. Svoj nadzor nad hotele naj dosegel tako, da naj bi slednje kupil Kad. Kad je pod vodstom Bactiarja Bjalila, ki je že več let oproda Jamnikovih gospodarskih interesov.

S prihodom vlade Marjana Šarca naj bi Jamnik pričel izvajati pritisk na novega finančnega ministra Andreja Bertonclja, da bi lahko Kad kupil hotele. A naletel je na več ovir. V SDH je izgubil svoj kader in zaveznikov, Šarec ga noče poslušati, čemur sledi tudi Bertoncelj. Tako ima Jamnik zdaj bolj malo uspeha pri pridobitvi portoroških hotelov. Prav tako naj bi Jamnik izgubil podporo Mateja Narata iz Save.

Ameriški finančni sklad Bain Capital, ki je veljal za najresnejšega ponudnika za nakup hotelov, naj bi že razmišljal o umiku, če bodo ugotovili politične igre v ozadju. A tu preseneča tudi povezava Jamnika s skladom, ki naj bi šla preko Mitje Križaja (DUTB) in Borisa Olujića (Peakside Capital). Kakšne bodo Jamnikove poteze v prihodnje, bomo poročali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine