5.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Arsenović povsem izgubil kompas: za nadzornika Mariborskega vodovoda želi postaviti svojega prijatelja Damijana Škrinjara, nekdanjega prodajalca WC školjk in kotličkov!?

Mariborski župan Saša Arsenovič in njegovo razumevanje delovanja mariborskih javnih podjetij je na katastrofalnem nivoju kar se seveda izraža tudi pri kadrovanju (svojih) nadzornikov. Pri tem se Arsenovič obnaša kot slon v trgovini s porcelanom oz. s sanitarno opremo (o tej prispodobi več v nadaljevanju). To izpričuje tudi zadnji primer želene menjave nadzornikov v Mariborskem vodovodu, ki ga že desetletje vodi zelo uspešen direktor Danilo Burnač.

 

Spomnimo: MOM je predčasno zamenjali nadzornike v Snagi, Nigradu, Marpromu, Energetiki in Javnem podjetju za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči, jutri pa naj bi sledila predčasna zamenjava treh od šestih članov nadzornega sveta v Mariborskem vodovodu. MOM je namreč sklicala že drugo skupščino podjetja letos, ta pa se bo ukvarjala le z dvema točkama, predčasnim odpoklicem treh dosedanjih nadzornikov in imenovanjem novih.

Sedaj pa pozor: ​Simona Štrancarja, Leonido Polajnar in Matjaža Mihelaka naj bi zamenjali popolnoma Arsenovičevi kadri: Matjaž Štandeker, prijatelj mariborskega župana Saše Arsenoviča in koalicijska mestna svetnica Melita Petelin ter še en tesen Arsenovičev prijatelj Damijan Škrinjar, predsednik nadzornega sveta Snage in od tega tedna tudi njen začasni direktor.​

Ravno Škrinjar je v javnosti požel največ zgražanja, saj o vodenju javnih podjetij nima niti najmanjšega pojma in ni bil niti minute na vodstvenih funkcijah. Da je situacija še bolj bizarna priča tudi to, da je Škrinjar v svoji pretekli karieri znan predvsem kot prodajalec sanitarne opreme (prodaja wc školjk in kotličkov) v eni izmed mariborskih trgovin, kot nekdanji nadzornik in podpredsednik NS v Mariborskem vodovodu pa je delo opravljal pod vsakršnim strokovnim nivojem in celo v škodo podjetju, zato so ga tudi predčasno razrešili. Škrinjar je namreč večkrat kršil kodeks Združenja nadzornikov, med drugim tudi tako, da je mariborskemu Večeru pošiljal zapisnike sej nadzornega sveta, čeprav je šlo za zaupna gradiva.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine