6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Alenka Jeraj: Kako velike so težave Slovenije glede osrednje lokacije za predsedovanje Svetu EU?

Hotel na Brdu pri Kranju bi moral biti prenovljen do poletja 2021, ko Slovenija predsedovala Svetu EU, do danes pa naj še ne bi bil izbran izvajalec, medtem ko je prvi razpis padel.

Poslanka Alenka Jeraj je na Vlado RS, ki opravlja tekoče posle, naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s pripravljenostjo Slovenije na predsedovanje Svetu EU. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Po nekaterih informacijah naj bi imela Slovenija velike težave pri določitvi osrednje lokacije za predsedovanje Svetu EU, ki bi morala biti v prostorih protokolarnega zavoda Brdo na Brdu pri Kranju.

Brdo je sicer leta 2008 dobilo vrhunski kongresni center, prvo predsedovanje smo izpeljali zgledno, zdaj pa se lahko zgodi, da se bo vse moralo dogajati v Ljubljani. Hotel na Brdu pri Kranju bi moral namreč biti prenovljen do poletja 2021, ko Slovenija predseduje Svetu EU, vendar pa v zvezi s prenovo hotela naj ne bi bil izbran še niti izvajalec, prvi razpis pa je padel. Hotel je zaprt skoraj že leto dni. 

Zanima me:
1. Ali držijo omenjene informacije?
2. Če da, kdo je kriv za nastalo situacijo?
3. Ali je  realno pričakovati, da bo v enem letu zgrajen praktično nov hotel v sklopu Brda?
4. Kako nameravate reševati nastalo situacijo?

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine