32.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

(VIDEO) K cepljenju nagovarjajo znani Slovenci in sporočajo: “Čas je, da se življenje vrne nazaj!”

Piše: Nina Žoher

Čas je, da se življenje pred epidemijo vrne nazaj, je sporočilo nedavnega videoposnetka Nacionalnega inštituta za javno zdravje, s katerim se državljanke in državljane poziva k cepljenju. H kampanji so se pridružili predstavniki različnih generacij, kot tudi znani Slovenci, ki sporočajo, da se bodo cepili proti covidu-19.

Uvodoma sodelujočim v kampanji postavljajo vprašanje, kaj je tisto, kar najbolj pogrešajo odkar je med nami novi koronavirus. Prostovoljka Eva odgovarja, da najbolj pogreša študentsko življenje, študent Borno potovanja, dedek Niko vnukinjo in vnuke, knjižničar Kristian pijačo s kolegi v petek zvečer, maturantka Nina pogreša, da ni imela maturantskega plesa. Nogometna legenda Milenko Ačimović pri nogometu pogreša podporo s tribun, igralka Alenka Tetičkovič pa publiko v živo in aplavz.

Cepljenje je tisto, ki bo pripomoglo, da bomo zopet v polni meri zagnali vsa področja življenja. Gre za enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covidom-19. Pri tem je potrebno zavedanje, da cepljenje ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč prispeva tudi k zmanjševanju širjenja bolezni na druge. S cepljenjem proti covid-19 v Sloveniji sledimo naslednjim ciljem: zmanjšanje umrljivosti zaradi covid-19, zmanjšanje števila hospitalizacij zaradi covid-19, zaščita prebivalcev, ki so najbolj izpostavljeni tveganju za okužbo covid-19.

 

Jure Košir se bo cepil takoj, ko bo na vrsti
Tudi nekdanji alpski smučar Jure Košir poudarja, da so ga zdravstveni strokovnjaki absolutno prepričali, da je cepljenje varno. “Vsekakor sem zagovornik cepljenja, in se bom sam cepil takoj, ko bom prišel na vrsto oziroma imel možnost,” je jasen, saj se mu zdi, da že predolgo živimo v zapletenem obdobju. “Vsi si želimo, da se vse skupaj čimprej konča. Prebral sem kar nekaj člankov in lahko rečem, da so me strokovnjaki absolutno prepričali, da zadeva ni nevarna in da je marsikaj drugega bolj nevarno, kot pa samo cepljenje.”

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine