23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Upravno sodišče: Prepoved Thompsonovega koncerta je bila nezakonita! Bo Klampferjeva, če ima vsaj malo osebne integritete, odstopila?

»Upravno sodišče je v zvezi s tožbo zaradi prepovedi koncerta Thompson v Mariboru maja 2017, tožbi ugodilo, razsodilo in v vseh točkah potrdilo, da je bil koncert nezakonito prepovedan,« je sporočilo, ki ga je dobil od Milana Trola, na svojem Twitter profilu objavil Bojan Požar.

Spomnimo. Maja leta 2017, ko je bil v Mariboru napovedan koncert priljubljenega in domoljubnega hrvaškega pevca Marka Perkovića – Thompsona, so samooklicani varuhi socialistične čistoti v Sloveniji pozvali k linču vseh, ki sodelujejo pri organizaciji koncerta, in zahtevali, da Cerarjeva oblast koncert prepove. To se je tudi zgodilo, izgovor pa so bili »varnostni razlogi«. Mariborski policisti so namreč sporočili, da so prišli do informacij, ki so kazale na »povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj«, in to ljudi iz tujine, kjer naj bi bil koncert prav tako prepovedan.

Organizator koncerta Milan Trol je kar dve leti iskal pravico na sodiščih, saj se mu je zdela utemeljitev bizarna, češ da gre za povečano varnostno tveganje zaradi udeležencev koncerta iz tujine. V resnici so v tujini prodali le od 28 od 1200 vstopnic. Prepoved koncerta je bila zato izrazito politična in ideološka.

Zdaj je upravno sodišče odločilo, da je bila prepoved koncerta nezakonita. Zanimivo je to, da je bila tedanja načelnica upravne enote, ki je koncert uradno prepovedala, Ksenija Klampfer (SMC), sedanja minsitrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Klampferjeva bi sedaj, če bi imela vsaj malo spoštovanja do pravne države, osebne integritete in morale, brez pomislekov odstopila.

Zadnje novice

Sorodne vsebine