-3.4 C
Ljubljana
sobota, 23 novembra, 2024

Panna cotta v poletni različici

Piše: kuloar.si

Panna cotta je znana italijanska sladica, ki je pripravljena iz kuhane oziroma zavrete smetane. Za izboljšanje okusa ji dodamo burbonsko vanilijo. Postrežemo jo z različnimi, poleti predvsem sadnimi prelivi.

Panna cotta z rabarbaro in jagodami (Foto: Selma Bizjak)

Potrebujemo: 500 ml sladke smetane, 120 gr sladkorja, 1 vrečkico bourbon vanilije, 1 žlico ruma, 3,5 lističa želatine

Za preliv potrebujemo: izbrano sadje, sladkor, limonin sok

Preliv lahko pripravimo iz različnega sadja po našem okusu (jagode, breskve, maline, nektarine, hruške, grozdje, rabarbara …).

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine